• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Blikfang: Pokerspil om Danmarks dygtigste teenager

Foto: Getty Images

Mohamed Daramy var ugens navn på transfermarkedet, Vejle har sagt farvel til cheftræneren, og Martin Braithwaite scorede to mål i Barcelonas sejr. Tipsbladets chefredaktør ser tilbage på ugens største begivenheder.

Af Troels Bager Thøgersen

Hvad skal der ske med Mohamed Daramy?

Hvor store problemer er Vejle i?

Og hvor ligger landet for Martin Braithwaite i kriseramte FC Barcelona.

Vi har taget et kig på ugens største fodboldhistorier og hvad de reelt betød, ud over det aktørerne selv sagde.

Spillet om Daramy

Mohmaed Daramy er god. Rigtig god.

Efter et flot 2021 med en tur til U/21-EM med Danmark og gode præstationer på et ellers svingende FC København-mandskab er den 19-årige københavner blevet et interessant navn på transfermarkedet.

Så interessant, at belgiske Club Brugge har forsøgt at købe ham fri af kontrakten i København.

- Det er en dygtig spiller, der har et enormt potentiale, og det er der også andre end os, der kan se, og så er det sådan, at kommer der noget i en størrelsesorden, der kan interessere os, så går vi i dialog. Så har vi nogle krav til, hvordan det endeligt skal komme til at se ud, og hvis ikke det bliver aktiveret det niveau, så bliver han i FCK, sagde Peter Christiansen til TV3 Sport i sidste weekend.

Daramy har selv talt om, at FC København vil have 100 millioner kroner for ham, og den unge spillers agent Hasan Cetinkaya er overbevist om, en aftale falder på plads.

- Jeg kan ikke give nogen garantier, men jeg er meget fortrøstningsfuld. Jeg forventer et salg i det her vindue, og når det snart sker, er det en klar klubrekord for FC København, sagde Hasan Cetinkaya til B.T. Sport onsdag i denne uge.

Nu er spillet om den 19-årige forward i gang.

Club Brugge er villig til at sætte transferrekord, og i Belgien har man hørt om et bud på 10 millioner euro og yderligere tre, hvis visse præstationskrav opfyldes.

Da Club Brugge købte målmand Simon Mignolet af Liverpool i 2019, betalte Club Brugge i omegnen af otte millioner euro, svarende til 60 millioner kroner, ifølge britiske medier.

Angriberen David Okereke, som netop er blevet udlejet til SønderjyskE's samarbejdsklub Spezia i Serie A efter to svære år i Belgien, kostede ifølge belgiske medier Club Brugge omtrent det samme beløb.

Det er Club Brugges to dyreste køb nogensinde, og skal man op og betale 100 millioner kroner for Mohamed Daramy, vil det være noget af en lydmur, den belgiske topklub gennembryder.

Vil Club Brugge det?

Ingen tvivl om, at Club Brugge kan, da især hvis der bliver solgt ekstra spillere, men vil man, da især på et marked, hvor der helt sikkert også er andre klubber, der vil sælge dygtige, unge gennembrudsspillere?

Andre klubber kan også være i spil, og muligheden for at komme til en Champions League-deltager som Club Brugge eller en anden klub i en større liga må være fristende, selv om det går godt i FC København.

Det er store beslutninger, der skal træffes i de kommende dage af en umådelig talentfuld teenager, der stadig har meget at lære, og det er meget svært at sige på forhånd, hvad det rigtige valg er.

Braithwaites store dag

“Love will tear us apart” sang Joy Divisions Ian Curtis i sin tid, og de strofer kan man på også bruge på Lionel Messi og FC Barcelonas endelige skilsmisse tidligere på måneden, hvor parterne bedyrede, at de allerhelst ville hinanden.

Nu er Leo i Paris, men dermed er kærligheden ikke holdt op med at gøre ondt.

Før åbningskampen mod Real Sociedad gik Gerard Pique så meget ned i løn (mod en toårig kontraktforlængelse, så udløb nu er i 2024), at FC Barcelona kunne registrere Memphis Depay, Eric García og Yusuf Demir til truppen med La Ligas velsignelse.

Men dermed er problemerne naturligvis ikke overstået.

FC Barcelonas rige fattes penge, ja 10 milliarder kroner skylder man såmænd ifølge præsident Joan Laporta på noget, der mest af alt minder om forbrugslån, og mens træneren skriger på forstærkning, skal ledelsen finde ud af, hvad i alverden man stiller op på lidt længere sigt.

Martin Braithwaite er for nogen et af symbolerne på den kortsigtede tilgang til at drive en fodboldklub, FC Barcelona havde i mange år under Josep Bartomeu.

Danskeren kom til, da man et par uger efter lukningen af transfervinduet pludselig akut manglede en angriber, man havde jagtet men ikke ville betale for i januar 2020, og så var Braithwaite den bedste tilgængelige mand i Spanien, hvor man fik dispensation til at købe ind.

At komme til FC Barcelona to uger før coronavirussen virkelig fik fat i Sydeuropa og ligaerne lukkede er cirka den mest uheldige timing, og en superklub som Barcelona kræver selvfølgelig, at man står på tæer, men Braithwaite har imponeret med sin arbejdsomhed og indstilling, hvilket stiller ham bedre end mange holdkammerater.

Så skal Martin Braithwaite spille en hovedrolle?

Eller ryger han videre (West Ham og Tottenham har været nævnt) som en del af en fortid, ledelsen siger og gerne vil signalere, at man er på vej videre fra?

Efter åbningskampen har Martin Braithwaite allerede matchet sin ligatotal fra sidste sæson og holdt længere i FC Barcelona, end mange regnede med.

Så skal Martin Braithwaite videre, kan han holde hovedet højt på vejen ud.  

5 kampe, 1 point, farvel

Carit Falch blev i begyndelsen af juni købt fri af sin aftale i Lyngby.

Han skulle være cheftræner for Vejle og var det da også, indtil han i begyndelsen af denne uge blev fyret af Vejle efter en dårlig sæsonstart.

Fra at være et defensivt solidt hold i den afsluttende tid under Constantin Galca, blæste modstanderne gennem Vejles hold i den første måned af sæsonen, og så mistede Vejle modet til den kompromisløse og noget rodede, offensive tilgang.

Det er meget kort aftræk og en hård pille at sluge for cheftræneren, der havde forladt det Lyngby, hvor han skabte sit navn.

For Vejle er det et forsøg på at slippe ud af et tiltagende dynd – med to nedrykkere, 22 runder i grundspillet og 10 i slutspillet er Superligaen ikke skabt til tålmodighed og eksperimenter.

Hvem skal have jobbet? Hvordan skal det udføres? Og hvem skal score, hvis Wahid Faghir eller Allan Sousa bliver solgt?

Det er et solidt Superliga-hold med profiler i begge ender af banen, men noget skal ske, hvis VB skal have hevet Viborg, SønderjyskE, Silkeborg og måske et hold til ned i mudderet.

Overlegne Red Bull

Red Bull Salzburg vandt 2-1 over Brøndby på et sent mål efter at have bombarderet Brøndbys mål.

På onsdag er der returkamp i Brøndby, hvor de danske mestre har flere mand fra idealopstillingen tilbage fra coronakarantæne.

Om det er nok til at bremse Red Bull er mere end usikkert, men Brøndby kommer selvfølgelig til at gøre forsøget.

Brøndbys dygtige assistenttræner Jesper Sørensen skal i øvrigt være U/21-landstræner – han fortsætter året ud men vil blive savnet på mesterholdet for sin store faglighed og taktiske kunnen.

The Kane Affair

Harry Kane er tilbage i Tottenham, men kommer han til at spille i august? Det tvivler jeg på, og man kan også tvivle på, om han overhovedet kommer til det igen.

Det er selvfølgelig Manchester City, der er på spil, og åbningskampen var da også et eksempel på, at City har brug for en forward.

Robert Lewandowski er i øvrigt dukket op som et navn på markedet – det virker meget tvivlsomt, at Bayern skulle være villig at sælge her så tæt på deadline.

Fint besøg i Randers

Falcao i Randers?

Arda Turan?

Fatih Terim?

Der var virkelig stjerner på besøg i Randers onsdag og torsdag, og de havde det svært mod et veloplagt Randers-mandskab, der spillede godt nok til at vinde.

Randers får det svært i Istanbul, men med et Conference League-gruppespil sikret og et ustabilt Galatasaray-mandskab som modstander med kun tre dage mellem en mandagskamp mod Hatayspor og Randers-kampen er muligheden til stede.