• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Brøndbys hævn: Selvfølgelig skulle den ende 2-2

Foto: Getty Images

KOMMENTAR: Sikke et drama i Herning. Den kunne jo ikke være endt andet end 2-2, vel?

Af Troels Bager Thøgersen

Wow for en omgang fodbold.

Altså, jeg mener ikke selve fodboldspillet. Det var medrivende og underholdende, men det finder ikke vej til instruktionslokaler verden rundt som det gode eksempel på, hvordan fodbold i 2022 spilles.

Men sikke et drama torsdag aften i Herning i det, der endte som Brøndbys hævn.

En kamp, der selvfølgelig skulle ende 2-2, sådan som den formede sig til sidst.

Ikke fordi Brøndby eller klubbens fans på nogen tænkelig måde elsker noget som helst ved FC København, men selvfølgelig fordi Bo Henriksen i AC Horsens var symbolet på DÉT resultat, der kostede Brøndby IF mesterskabet i 2018.

Det var ikke nogen specielt velspillet kamp fra et træt FC Midtjylland-holds side.

Længe lignede det 0-1, indtil Evander på et par utrolige minutter først lavede en 'nelle' og så spadserede gennem hele Brøndby-forsvaret til sin 1-1-scoring, før han lavede en Laudrup med et vip af bolden til Raphael Onyedika, der plaffede lige på Mads Hermansen, før Anders Dreyer flugtede riposten i mål till 2-1.

Men ligesom Kjartan Finnbogasons 2-2-mål for fire år siden sidder i Brøndby, vil måden, Brøndby scorede mere end ét minut efter udløbet af tillægstiden efter flere trælse midtjyske fejltagelser, ærgre længe, hvis man ikke mod alle odds bliver mester.

Isoleret er det ikke de to point nu, der gør det alene, så langt fra, men det er dem, omverdenen og spillerne selv vil huske og blive mindet om.

Ja, der gik ikke mange minutter, før FC Københavns målmand Kamil Grabara var klar med en frisk henvisning til de midtjyske bemærkninger om gummiben.

At FC Midtjylland kom tilbage i kampen og i dette forår var flot, men her i de sidste runder i maj kunne det se ud til, at nedturen i spillet og pointhøsten fra november til marts var for dybt.

Naturligvis er det ikke slut endnu, men momentum skiftede med FCK's energiske 2-1-sejr over Silkeborg og FCM's ene point, der i den grad trak tænder ud fire døgn efter en stenhård kamp i Aalborg havde kostet flere skader.

Afslutningen på forårssæsonen er, uanset at det nok ender med sølv, opløftende for FCM og Bo Henriksen, der fandt en vej til modstandernes mål efter at have haft det så svært.

Men sommerens transfervindue bliver altså nervepirrende, for var det her ikke Evanders næstsidste kamp i Herning før et stort, og fortjent, salg til udlandet?

Og har FC Midtjylland overhovedet en chance for at få handlet Anders Dreyer fri af Rubin Kazan i den ekstremt spegede situation, spilleren, den danske klub og den russiske klubs fælles relation og sanktionerne mod Rusland udgør?

De to viste nok en gang, hvor strålende et par fodboldspillere, de er med deres sans for bolden og rummene omkring dem, for ikke at nævne deres evne til at sparke til en bold.

Dem får FC Midtjylland svært ved at undvære, sekundært erstatte, selvom forsøget naturligvis må og skal gøres.

Opløftende, Brøndby
Brøndby?

De kan sandsynligvis komme en ny tur i Europa ved at vinde de to afsluttende kampe mod AaB og Silkeborg, og det var opløftende at hente to point i to kampe mod de to FC-klubber, der over en hel sæson har været klart stærkere end mestrene.

Det er en god reaktion efter det opsigtsvækkende interview med Jan Bech Andersen i Tipsbladet i midten af sidste uge, selvom det ikke rykker ved, at det bliver en aktiv sommer.

Evnen til at frustrere FC Midtjylland skal man ikke kimse af, når man skal duellere med midtjyderne i de kommende år, så selvom 2022 ikke har været som håbet for Brøndby, er der lysglimt at tage med videre.