• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Derfor stemte Tipsbladet ikke på Messi og Ronaldo

Foto: Getty Images

Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen har stemt til Ballon d'Or 2022. Her er hans forklaring på de fem stemmer.

Af Troels Bager Thøgersen

Har jeg stemt på Lionel Messi og Cristiano Ronaldo for sidste gang i Ballon d'Or?

Det ser sådan ud.

At Cristiano Ronaldo var nomineret i år forstår jeg måske ikke 100 procent med tanke på, at hans hold blev dårligere efter hans ankomst i 2021, men uanset hvad ser det ud til, at de to altdominerende og suveræne verdensstjerner er færdige med at vinde de helt store titler, ja med mindre en af dem bliver verdensmester til december.

Erling Haaland og Kylian Mbappé ser ud til at kunne skabe den næste store rivalisering, men jeg har faktisk ikke givet point til de to denne gang for perioden, der strakte sig fra 1. august 2021 til 31. juli 2022.

Her er forklaringerne på, at jeg har stemt, som jeg har gjort.

Tipsbladets stemmer
6 point: Karim Benzema, Real Madrid og Frankrig

Det her handler selvfølgelig om Real Madrids fornemme forår og måden, Madrid og især Karim Benzema vinder Champions League-trofæet.

Det var langt fra det mest overbevisende vinderhold, men Benzemas evne til at dukke frem og tippe kampe, der egentlig gik mod Real Madrid, er jo noget af det sværeste, man overhovedet kan udrette som fodboldspiller og forward.

Han har ikke Erling Haaland og Kylian Mbappés helt utrolige individuelle formåen, men Benzema kan alligevel træde på speederen i de afgørende sekunder og tiendedele af sekunder, og det tæller for mig, før Haaland og Mbappé nok overtager Ballon d'Or-scenen i de kommende 5-10 år.

4 point: Kevin De Bruyne, Manchester City/Belgien

Det var ikke nødvendigvis De Bruynes bedste sæson, men når han er kampklar, er der simpelthen ikke midtbanespillere som ham i verden.

Jeg elsker den konstruktive ærgerrighed, De Bruyne står for.

Han forsøger og forsøger og forsøger, og hans fejlprocent er latterligt lav taget i betragtning, at hans fornemmeste job bogstavelig talt er at risikere bolden med en afslutning eller en risikabel aflevering til en holdkammerat, der skaber en chance.

Det, Kevin De Bruyne kan individuelt og som del af et stærkt kollektiv, er så fænomenalt svært at udføre, svære at lære og svært at time med holdkammeraterne, og det er derfor, jeg foretrækker ham frem for andre, der sprinter hurtigere, dribler skarpere og scorer flere mål.

3 point: Thibaut Courtois, Real Madrid/Belgien

Faste læsere kender min kæphest omkring defensive spillere, og hvor Karim Benzema og Vinícius Júnior fortjener kreditten for Real Madrids scoringer på vejen til Champions League-trofæet, stod belgieren en ypperlig sæson.

EM-slutrunden sidste år var ikke til vurdering i denne kåring, og jeg vælter ikke ned af stolen i en kæmpe overvurdering af Nations Leagues betydning, så derfor får Courtois en meget fornem tredjeplads for sin store andel i Reals mesterskab og Champions League-titel.

2 point: Mohamed Salah, Liverpool/Egypten

Før I begynder at sende rådne æg med posten, skal I huske på, at den nuværende sæson altså ikke er del af vurderingen.

Indtil Salah tabte finalen ved de afrikanske mesterskaber med Egypten og så igen mødte Senegal og tabte i VM-kvalifikationen, havde forwarden gang i en meget fornem sæson med Liverpool, som endte med to pokaltitler og en Champions League-finale.

Er han bedre end Erling Haaland lige nu? Selvfølgelig ikke, men det var Salahs 2021/22-sæsonen altså.

1 point: Robert Lewandowski, Bayern/Barcelona/Polen

Det blev ikke Bayern Münchens Champions League-sæson, men ellers kunne Robert Lewandowski jo dårligt nok have gjort mere, end han gjorde.

Polen kvalificerede sig til VM, 'Lewa' scorede 35 mål i 34 Bundesliga-kampe og 13 gange i Champions League, og det understregede jo bare, hvor enestående en fodboldspiller, Lewandowski har været og stadig er, nu til gavn for FC Barcelona.

Hvem kunne jeg ellers have stemt på?

Der er selvfølgelig mange folk, der havde et flot 2021/22.

Casemiro, som igen-igen vandt Champions League med Real Madrid, er lidt af en personlig favorit, Sadio Mané havde et flot år med Senegal og Liverpool, og er lige nu savnet i det engelske, Vinícius Júnior er et kraftværk og en ren fornøjelse at se på en fodboldbane, og så er der jo meget i vente fra Erling Haaland og Kylian Mbappé i de kommende sæsoner.

Jeg tror, Haaland og Mbappé kommer til at dele mange af de kommende 10 års kåringer mellem sig, med mindre der dukker en ny Lionel Messi frem.

Og apropos – Lionel Messi var ikke på listen blandt de nominerede.

Jeg synes godt, jeg kunne finde et par spillere, der kunne undværes blandt de nominerede, men det fortæller nok meget godt, at Messi og Ronaldos æra vel er endegyldigt overstået, med mindre en af dem vinder det forkætrede VM i Qatar om to måneder.