• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

- Denne udgave af FCM spiller med om guldet

Foto: Getty Images

KOMMENTAR: FCK's defensiv viste igen usikkerhed, men sejren er først og fremmest FC Midtjyllands egen fortjeneste og må være en lettelse af de helt store.

Af Troels Bager Thøgersen

FC Midtjylland vil så gerne.

Man købte tidligt ind i transfervinduet, man købte sent ind, tabte på straffesparkskonkurrence i Warszawa, og klubben har en trup, der i hvert fald på papiret har set god ud.

Men for ofte har holdet lignet en lækker sportsvogn, der enten ikke kunne komme ud af tredje gear, eller hvor olielampen i instrumentbrættet blinkede faretruende.

Lørdag eftermiddag, da presset var allerstørst og knivene hvæsset, slog midtjyderne til. Det er ikke 2-0-sejren, jeg primært tænker på, så meget som det var den helstøbte indsats med gode, idérige angreb og solidt forsvarsspil fra et hold, der har haft svært ved at levere netop det trods alle de mange handler.

Denne udgave af FC Midtjylland spiller med om guldet, selvom FCK er klar favorit med tanke på forspringet og det gode spil, offensiven har vist.

Ja, FC Københavns defensiv viste igen svaghedstegn.

Man fornemmer, at det trækker tænder ud i Parken efter syv europæiske kampe og udsigt til endnu en på tirsdag mod Bayern München, som det også gjorde i sidste weekend, hvor FCK vel var heldig med ikke at have tabt kampen i Brøndby endegyldigt allerede ved pausen.

Men det her er først og fremmest FC Midtjyllands fortjeneste med en taktisk disciplineret og inspireret indsats begge veje på banen.

Selvfølgelig kan FC Midtjylland ikke spille nær så godt hver weekend, men er det her det generelle billede af FC Midtjylland fra nu af, kommer selvbilledet og virkeligheden endelig til at stemme overens for klubben, der er så ivrig efter igen at få succes oven på sidste sæsons store skuffelser.

Programmet hedder nu Randers FC, OB, Lyngby og Hvidovre, fire kampe hvor FC Midtjylland skal have kuglen.

Kan man også løse det, når modstanderne i modsætning til FC København trækker sig langt tilbage på banen og udfordrer FCM til at have bolden, det som klubben historisk har haft sværest ved, kan situationen pludselig se rigtig skæg ud i midten af november, når man først møder FC Nordsjælland og derefter har lokalrivalerne Silkeborg IF og Viborg FF til at lukke Superliga-efteråret på.

Denne sejr giver FC Midtjylland mulighed for at skrive en god og positiv historie i stedet for, at historien i morgen og på mandag havde handlet om, hvem i ledelsen og idealopstillingen der skulle frygte for jobbet.

Den mulighed skal gribes, og som vi også var inde på i Tipsbladets trykte udgave fredag er det nu, man skal vise, at man kan leve op til et tårnhøjt budget og de kæmpestore forventninger, der helt rimeligt følger FC Midtjylland overalt.

FC Midtjylland er ikke længere en udfordrer og outsider, der kun kan overraske positivt, men en etableret topklub med alt, der skal til at havne helt i toppen, ud over resultaterne. De skal følge i kommende uger, når favoritværdigheden i den grad er på FC Midtjyllands side.