Generelle Troels Bager Thøgersen

Eriksen vil fylde mere end Messi og Ronaldo

Foto: Getty Images

ANALYSE: Meget tyder på, at Christian Eriksen snart er at finde i en Premier League-klub, men uanset destinationen skal en ny klub og den danske profil have en knivskarp plan til at håndtere den vilde opmærksomhed, der kommer omkring hans comeback.

Af Troels Bager Thøgersen

Meget tyder på, at Christian Eriksen snart er at finde i Premier League igen.

På meldingerne fra Eriksen og hans agent virker det til, at Premier League er den foretrukne destination, og britiske medier flyder over med historier om, hvem der måske er interesserede i at give den lige straks 30-årige dansker den scene, hvor han skal finde tilbage til det topniveau, Eriksen selv og mange som eksempelvis landstræner Kasper Hjulmand forventer kan arbejdes frem trods syv måneders pause fra spillet efter hjertestoppet i Parken.

Hvis det ventede comeback til en klub i Premier League bliver til noget, venter der givetvis et stykke tålmodigt arbejde fra både Eriksen og hans nye trænere og holdkammerater, for der er stor forskel på at have selvtrænet og så den trænings- og kampbelastning, man får i duellerne med med- og modspillere.

Det er ikke noget, der er overstået i løbet af et par uger, og det må man forvente, at en ny arbejdsgiver er 100 procent klar over.

Indtil Eriksen er tilbage i en idealopstilling og har klaret sig godt der i et stykke tid, vil al virakken omkring ham muligvis fylde lige så meget eller endda mere end det at genfinde tempoet og forståelsen med nye holdkammerater, som nok helt naturligt lige vil se deres nye mand an og bevidst eller ubevidst passe en smule ekstra på ham.

For det bliver et cirkus, hvad end den alt andet end opmærksomssøgende Eriksen og hans nye klub vil det eller ej, og hvad end det bliver en klub, der spiller med om topplaceringer eller er vant til at kæmpe om overlevelse i bunden af rækken.

Medier fra hele verden, millioner af fodboldspillere, ja også trænere og spillere i andre klubber vil være optagede af alle bevægelser og dispositioner, lige fra første træning og nogle minutter på reserveholdet en regnfuld tirsdag aften til snart sagt alt andet, især Eriksen men også hans nye chef foretager sig.

Hvorfor spiller Eriksen ikke straks? Er man sikker på, at hans krop er klar til de minutter mod nogle reserveholdsspillere, der gerne vil bevise sig selv, får tabloidmedierne held til at opspore nogen, der vil fortælle stort og småt fra livet bag de lukkede døre på træningsanlægget?

Det mest simple i det, der venter, er givetvis det fælles arbejde med trænere og holdkammerater for at komme i kampform og bare blive en af gutterne.

Det bør være rimelig smertefrit, når man først har set, at den offensive midtbanespiller er klar til topfodbold igen, hvilket uundgåeligt vil ligge i baghovedet hos nogle.

Al opmærksomheden og det ekstreme fokus, der bliver på hvert et lille tegn, kommer til gengæld til at minde om det, globale superstjerner som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo lever med til daglig - ja i en længere periode vil det nok være endnu større for et af verdens mest googlede mennesker i 2021.

Jeg vil blive overrasket, hvis Christian Eriksen og en kommende klub ikke får lagt en grundig plan for håndteringen af al opmærksomheden, men den skal nok blive testet flere gange undervejs.

Jeg håber, de for deres egen og en optaget omverdens skyld har tænkt sig at være så åbne som muligt inden for rimelighedens grænser og fortælle og vise, hvordan det går.

Det kan tage det værste af presset i trykkogeren af og vil også være en fornuftig måde at inkludere en planet af fodboldinteresserede, der vil heppe på Eriksen hele vejen, ofte uanset skelen til tilhørsforhold.

Det her er selvfølgelig de rene luksusproblemer i lyset af, at Eriksens liv i nogle minutter i juni var i fare.

Men han og hans kommende klub kan lige så godt imødegå den gigantiske interesse, der vil være i de første uger og måneder, og sørge for at kanalisere den i en positiv og konstruktiv retning.

For Eriksen er ikke bare folkeeje i Danmark men i hele verden, som han også var inde på i interviewet med for et par uger siden, og det er han, kollegerne og cheferne i en ny klub selvfølgelig også nødt til at forholde sig til, når al interessen bliver rettet ét sted hen efter en kontraktunderskrivelse.