Champions League Troels Bager Thøgersen

Expected Goals? Dem pakker Carletto pokaler ind i

Foto: Getty Images

KOMMENTAR: Real Madrids chancestatistik var ikke til at vinde Champions League, men toppræstationer på skift og Carlo Ancelotti på trænerbænken gjorde forskellen.

Af Troels Bager Thøgersen

“¡Así, así, así gana el Madrid!”

Og vinde gør Real Madrid, også selvom Champions League-triumfen trodser logik og statistik.

I ottendedelsfinalerne mod Paris Saint-Germain var pariserne samlet set over to kampe det bedste hold.

I returkampen i kvartfinalen mod Chelsea kollapsede Real Madrid på hjemmebane og burde være røget ud, og i semifinalereturen mod Manchester City var Josep Guardiolas mandskab samlet to mål foran, da uret rundede 89 minutter.

Real Madrid har fået stryg på Expected Goals i forårets knockout-turnering, efter man i september tabte hjemme med 1-2 til FC Sheriff fra Moldova, og i finalen mod Liverpool ville Real Madrid i de fleste tilfælde også have tabt med de chancer, Liverpool fik.

Men hvor Karim Benzema, Vinícius Júnior, Rodrygo og Co. plaffede PSG, Chelsea og Manchester City ned, var det lørdag aften Thibaut Courtois, der Mohamed Salah og holdkammeraterne til at fortvivle.

Liverpool-spillerne gjorde det sådan set ikke forkert; Thibaut Courtois reddede bare store chancer, dødelige mennesker og målmænd ikke piller, i hvert fald ikke dem alle over 90 minutter.

Carlo Ancelotti og hans gæve svende er ligeglade med, at skudstatistikken hed 23-3 til Liverpool og 9-1 inden for rammen, og at Florentino Pérez sagtens kan finde på at sige farvel til mestertræneren igen om et års tid siger mest om Pérez og et Real Madrid, hvor træneren til syvende og sidst ikke er uundværlig, så snart resultaterne dykker bare lidt.

Før kampen var duellen mellem Vinícius Júnior og Trent-Alexander Arnold i fokus, og det var da også brasilianerens løb i ryggen på backen, plus et skævt skud, der gav kampens eneste mål.

Spillede Real Madrid i samme nationale liga som Liverpool og Manchester City, kunne jeg have mine tvivl om Reals chancer for at slutte på førstepladsen, men i Champions League har Real været perfekt bygget – og heldige i dette forår.

Nu venter Florentino Pérez' jagt på en anden superstjerne, eller i hvert fald et par klassespillere, i stedet for Kylian Mbappé, mens Liverpool har deres egne overvejelser med et år til Mané og Salahs kontraktudløb og en trup, der nok kunne bruge endnu en sjat brændstof og kvalitet på sommerens transfermarked uanset de to forwards' videre skæbne.

Og endelig skal det også bemærkes, at UEFA må tage et grundigt og meget alvorligt kig på, hvordan disse store finaler bliver afviklet.

Udskydelsen af kickoff med 35 minutter og det kaos, der var udenfor med især Liverpool-fans med billetter, der ikke kunne komme ind og tilsyneladende liberal brug af tåregas fra det franske politi, er skandaløst.

Det følger efter kaotiske, skandaløse scener i forbindelse med Englands semifinale mod Danmark og finale mod Italien ved EM-slutrunden på Wembley i juli sidste år, og selvom begge dele jo også handler om de lokale arrangørers håndtering, kan UEFA jo hverken faktuelt eller moralsk fralægge sig ansvaret for, at de største kampe bliver afviklet ordentligt.

Der bør være røde ører dagen derpå og grundige overvejelser om, hvordan man for alt i verden undgår en gentagelse, for ikke at tale om den pinagtige bebrejdelse af fansene for at 'ankomme for sent', som den første forklaring på udskydelsen lød.