Video : Tipsbladet
Superliga

FCK og FCM: Guldkampen raser på transfermarkedet

Der kan kun være én vinder i kapløbet mellem FC København og FC Midtjylland.

Eller rettere – der kan også være to tabere, hvis Brøndby mod alle odds igen kommer stormende, men det virker trods alt urealistisk med Andreas Maxsø og Mikael Uhre på vippen i det transfervindue, der åbner nu.

Nej, det står nok mellem FC Midtjylland og FC København, og det kapløb begynder allerede nu.

Sidste sommer brugte FC Midtjylland og FC København store millionbeløb på spillere som Marrony og Ísak Bergmann Jóhannesson, og igen her i januar køber de to stærke FC-klubber om kap.

Hvem får den helt rette gennembrudsspiller eller målscorer, som man godt kunne bruge i henholdsvis København og Herning?

Vil FC København have en erstatning for den langtidsskadede og ekstremt vigtige anfører Zeca på den defensive midtbane, og vil FC Midtjylland have endnu en midtstopper, nu hvor man spiller med tre mand i midterforsvaret?

Og hvad sker der, hvis der løber store tilbud ind på profilerne Jonas Wind, Roony Bardghji, Paulinho og Evander?

Beslutningerne her i januar kan i høj grad definere chancerne i foråret.

Men det kan meget vel vise sig at være de indbyrdes kampe, der afgør guldet, og her er presset på FC København stort.

FCK slog FCM i maj og var dermed medvirkende til, at midtjyderne ikke forsvarede deres DM-titel, men ellers har FC Midtjylland siddet totalt på de FC København i de indbyrdes kampe i flere år.

De to hold mødes i Herning i midten af marts, før der venter to kampe til i medaljeslutspillet, og med kun 15 spillerunder tilbage bliver det svært for FC København, hvis man ikke som minimum spiller lige op med FCM i de tre tilbageværende opgør.

Mit bud er, at FC Midtjylland spillemæssigt bliver fem-ti procent stærkere i foråret end i efteråret med den ekstra tid sammen, truppen nu har haft efter mange udskiftninger i sommeren 2021, hvis man ellers undlader at sælge Evander eller Paulinho i januar.

At sælge Evander er en mulighed trods jule-forlængelsen af kontrakten til 2025, hvis et stort nok bud kommer, men jeg tvivler trods alt på, at det er intentionen med forlængelsen for nogen af parterne.

Så FC København skal stå knivskarpt fra første runde i februar, og fire sejre på 10 runder, som man vandt i efteråret efter lukningen af transfervinduet og salget af Mohamed Daramy, rækker med stor sandsynlighed ikke.

Hvem vinder? Jeg aner det ikke, men jeg tror, kapløbet mellem Bo Henriksens krigere og Jess Thorups foryngede FC København bliver ekstremt tæt.