Video : Tipsbladet
Generelle

Holdning: Respekt til spillerne fra Istanbul BB og PSG

Der er kun grund til at klappe i hænder over PSG-spillernes markante støtte til den racistiske adfærd rettet mod BB Istanbuls assistenttræner

Hvad i alverden tænkte den fjerdedommer dog på, da han tirsdag aften kaldte Istanbul BB's sorte assistenttræner Pierre Webo for 'negru'?

Man kan spørge sig selv om, hvorfor Juventus' spillere ikke gik fra banen, da publikum i Cagliari hylede og skreg og opførte sig dybt racistisk overfor Juventus-teenageren Moise Kean.

Eller hvorfor FC Portos spillere ikke støttede Moussa Marega, da han gik fra banen efter racistisk adfærd og sædekast fra en gruppe tåber på Vitória Guimarães' stadion i februar.

Men nu tog spillerne endelig konsekvensen af det, de samstemmende opfattede som racistisk adfærd, og det var fremragende gjort.

Det var befriende at se, at PSG-spillerne støttede aktionen, selvom det var modstanderens assistenttræner, det gik ud over.

Den solidaritet kan meget vel rykke mere, end alverdens velproducerede videoklip og dyre kampagner har gjort.

Jeg håber, at det skaber præcedens, så begge hold og trænerbænke går fra banen, næste gang en spiller eller træner bliver udsat for racisme. At det var fjerdedommeren er dybt usædvanligt, men princippet kan sagtens overføres til racistiske tilråb, når tilskuerne kommer tilbage på stadion, eller hvis en spiller går over stregen.