• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Opfordrer SL-klub til indkøb: De har råd

Foto: Getty Images

ANALYSE: FC Nordsjælland skal glæde sig over, at SønderjyskE og Vejle nok trods alt er ringere, end de selv er. Denne gang slipper de ikke for at hente forstærkninger i januar.

Af Troels Bager Thøgersen

Man må ikke glæde sig over andres ulykke, men det er også meget menneskeligt, hvis FC Nordsjællands bosser i deres stille sind takker for at have SønderjyskE og Vejle i Superligaen.

Det kan stadig gå galt.

Tre point har FC Nordsjælland fået i 11 kampe, og der er ikke mange kampe, man kan se tilbage på og sige, at man blev snydt.

Søndag tabte FC Nordsjælland til OB, og dermed har man ikke vundet i Superligaen, siden Vejle blev slået 3-1 den 23. august.

Gennem efteråret har FCN's modstandere haft for nemt ved at komme til store chancer, og denne gang ser pipelinen af store talenter ud til at være løbet lidt tør; eller måske bliver man bare endelig indhentet af, at de spillere, der bliver købt ind, ikke helt lyser op, som de bør i Superligaen.

Til FC Nordsjællands store held spiller man i samme række som SønderjyskE og Vejle, der i aften er på en svær opgave mod topholdet FC Midtjylland.

Sønderjyderne fik i det mindste scoret et af de sjældne mål mod Viborg, men 1-1 battede bare ikke ret meget, nu hvor man for en sjælden gang havde tre point sådan nogenlunde inden for en form for realistisk rækkevidde. Ja, barren er sat lavt, men det tilsiger SønderjyskE's 2021 så sandelig også.

Vejle vandt over FCN 22. oktober og var klart bedst i en 3-1-sejr over SønderjyskE før landsholdspausen, og de ligner for mig den mest alvorlige trussel, fordi man til januar pludselig kan hive tre klassespillere op af hatten på transfermarkedet og skabe noget med en trup, der egentlig på adskillige pladser ser fin ud, i hvert fald fin nok til Superligaen.

FC Nordsjælland gør en dyd ud af ikke at købe ret mange spillere ud over til U/17- og U/19-holdene og i stedet lægge kræfterne i fodboldakademierne i Danmark og Ghana, og snart måske også i Egypten, hvor de nye ejere i Mansour Group åbner for en spændende ungdomssatsning.

Men dygtige strateger ved også, hvornår de skal agere taktisk på den kortere bane, og det bør betyde et par stærke indkøb til januar, med mindre man med 95 procent sikkerhed ved noget om truppen, vi andre ikke gør.

Alene Mohammed Kudus og Kamaldeen Sulemana blev solgt for over 200 millioner kroner i sommer og sidste sommer, og selvom en stor del af de penge går til ungdomsarbejdet og driften, er det ikke økonomisk snusfornuft og ansvarlighed at undlade at købe ind, hvis man dermed risikerer at rykke ud af Superligaen.

FC Nordsjælland kan glæde sig over, ligesom Vejle i øvrigt kunne i sidste sæson, at SønderjyskE og VB ikke just skræmmer nogen efter sammenlagt fire sejre i 33 efterårskampe i Superligaen, men når man går på vinterpause med tre point i 11 kampe, virker det på mig for risikabelt at satse på, at de to jyske klubber med de enormt mange handler på transfermarkedet ikke rammer rigtigt i transfervinduet og har fået tænder til februar.

Det er ikke ansvarligt at følge strategien og rykke ned, når man så tydeligt har råd til ekstra juice, og mon ikke vi også ser FC Nordsjælland tage konsekvensen af de skrækkelige efterårsmåneder, når transfervinduet åbner til januar.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020