Video : Tipsbladet
Generelle

Jeg havde stemt på Lewandowski

Noget af det mere kuriøse, jeg oplevede i 2020, var en stor interesse fra journalister og redaktører på polske sportsredaktioner.

Der blev af og til spurgt høfligt til det danske landshold og EM, men den altoverskyggende forklaring på de mange mails og telefonopkald var Robert Lewandowski.

Lewandowski spillede vel sin bedste sæson i karrieren, Bayern München vandt Champions League efter et helt vildt run under vikartræneren Hans-Dieter Flick, og med aflysningen af EM få uger inde i coronaepidemien var "Lewa" en helt oplagt favorit til Ballon d'Or, hvor jeg har fornøjelsen af at stemme på Danmarks vegne.

Men til manges, herunder min, store forundring valgte France Football simpelthen at sløjfe den traditionsrige kåring i 2020. Begrundelsen var, at der var for svært at sammenligne spillerne i det hærgede kampprogram.

Læs også:Ekspert revser Ronaldo-pris: Det er rent propaganda og intet andet

Og selvom det da rigtigt nok havde været sværere end normalt, hang aflysningen for mig at se nok mere sammen med den gennemført tåbelige aflysning af Ligue 1-sæsonen, som nok ikke handlede så meget om respekt for virussen som om beskidt fransk fodboldpolitik og mistanke om personinteresser om op- og nedrykning i toppen af et fodboldforbund, jeg end ikke ville betro at købe burgere og milkshakes til mine tømmermænd i dag, 1. januar.

Derfor må jeg nøjes med her at konstatere, at jeg havde givet mine seks point til Robert Lewandowski i Ballon d'Or 2020.