Video : Tipsbladet
Generelle

Jubler over Eriksen: Hvor er det fedt, Christian

Christian Eriksen vil tilbage på fodboldbanen og landsholdet, fortæller han i et interview med DR. Hverken han eller vi aner, om han finder sit gamle niveau, men Eriksen kan være forvisset om, at han har en hel verden i ryggen.

- Mit mål er, at jeg skal til VM i Qatar.

- Det er det mindset, der har været hele tiden. Og hvis det hele går, som det skal, så håber jeg selvfølgelig… Om man bliver udtaget, er noget helt andet, om jeg kan finde ud af at spille fodbold, er noget helt andet. Men tanken og drømmen om, at jeg kan komme tilbage… Jeg kan komme tilbage.

Sådan siger Christian Eriksen i et interview med DR, og for nu at sige det åbenlyse: Hvor er fedt, forrygende og fantastisk, at der nu skal skrives nye kapitler i den 29-årige fynbos fodboldliv.

Det er fryd, det er lettelse, det er glæde, og hvor er det fedt, at han er i en position, hvor han nu kan træffe det valg, som på vandrørene har været undervejs længe, men som ingen af os vel helt følte os sikre på, før han selv sagde det i stedet for hans agent Martin Schoots og historier med anonyme kilder.

Der har været spekuleret meget i, hvad der skulle ske med Christian Eriksens fodboldkarriere, efter det i juni heldigvis hurtigt stod klart, at hans helbred var stabilt og godt efter hjertestoppet i Parken 12. juni i EM-åbningskampen mod Finland.

Og det er fuldt forståeligt og menneskeligt, at fodboldinteresserede i det ganske land og resten af verden sammen med medierne har været ekstremt interesserede i, hvad der skulle ske, for som Eriksen også er inde på i en af de andre bidder, der er kommet frem af interviewet, har hans skæbne engageret millioner, både i de minutter, da vi frygtede det værste den juniaften i Parken, og i dagene, ugerne og månederne siden.

Jeg er enormt glad på Christian Eriksens vegne over, at han har grønt lys efter det, der lyder som en meget bred vifte af tests og ekstremt grundige undersøgelser, som naturligvis er et must at gå igennem, før en beslutning om at fortsætte eller stoppe fodboldkarrieren skal tages.

Det er så fedt, at Christian Eriksen selv har haft muligheden for at vælge i stedet for at blive tvunget til et stop på grund af risiko og mistanker om nye problemer med hjertet – hvis han havde valgt at sige tak for nu og havde stoppet den aktive karriere, er jeg overbevist om, at han ikke var blevet mødt med andet end forståelse og opbakning.

Nu begynder det igen at handle om fodbold for Christian Eriksen.

Vi aner ikke, hvad han skal, men interviewet giver dog et hint, når Eriksens udtalte mål er at komme med til VM og dermed tilbage på landsholdet.

Selvom det er Christian Eriksen, vi her taler om, er det immervæk lettere at komme på landsholdet og at få testet, om man kan komme tilbage i nærheden af det gamle niveau, hvis man spiller i en større liga end Superligaen.

Det skulle undre mig, om der ikke tikker adskillige interessante bud ind fra klubber i de store ligaer, hvor foråret sandsynligvis skal bruges til stille og roligt at spille sig i gang, ikke på grund af nogen frygt eller usikkerhed, men fordi syv måneder er ekstremt lang tid at gå uden holdtræning på så højt niveau, som Christian Eriksen bevæger sig på.

Hvordan det kommer til at gå, det tror jeg ikke, nogen aner, heller ikke Christian Eriksen selv, som han også er inde på i sit interview.

Men det er fedt at høre, at han går efter at ramme sit gamle niveau, og at han på alle tænkelige måder er clearet medicinsk til at gøre forsøget – nu er der kun tilbage at krydse fingre for, at det lykkes så godt som overhovedet muligt, og glæde sig til igen at se Christian Eriksen på en fodboldbane.