Video : Tipsbladet
Superliga

Dumper i Superligaen: Med røven i vandskorpen

Tipsbladet er klar med vurderingerne af de 12 Superliga-klubbers grundspil. Vi begynder med de fire nederste hold.

Grundspillet er nu spillet færdigt, og efter Danmarks landskampe mod Schweiz og Færøerne venter 10 runders nervepirrende slutspil i Top 6 og Bund 6.

Vi gjorde status halvvejs i grundspillet, og det gør vi naturligvis igen nu, hvor holdene er fordelt i top og bund efter 22 runder.

Se Superliga-klubbernes standpunkts-karakterer i oktober.

Her er karakterbogen, hvor vi bruger 12-trinsskalaen

Randers FC
Karakter: 2
Efter 11 runder: 4

Største profil i grundspillet: Mads Enggaard

De afslutninger kan næsten kun blive bedre, ikke sandt?

Man kan faktisk godt se tegningen til et godt Randers-hold. Mads Enggaard som lovende midtbane-krumtap og Lasso Coulibaly, Mohammed Fuseini, Stephen Odey og Simen Nordli til at skabe og score på chancerne.

Problemet er bare, at de ikke gør det i tilstrækkelig grad. Vi var tæt på at give Randers et fire-tal, fordi så meget egentlig går rigtigt, men bliver man ved med at brænde i april og maj, kan det blive både selvforstærkende og fatalt for Superliga-statussen.

FC Nordsjælland-pointet giver et tiltrængt boost.

Viborg FF
Karakter: 2
Efter 11 runder: 4
Største profil i grundspillet: Anosike Ementa

Det er for ustabilt, hvad VFF har leveret på banen i sæsonen, men der er trods alt så mange løfter i det offensive spil, at pilen peger op frem mod næste sæson, hvis ellers VFF formår at overlade den anden dumpeplads fra Superligaen til Vejle eller Lyngby.

Men: Der skal ske forbedringer, og de skal gerne ske allerede i april, ikke om et halvt år.

Begynder VFF at veksle relativt god chanceskabelse til scoringer, kan man med de rette justeringer til sommer igen udfordre i Top 6. Omvendt er der heller ingen garanti for, at man uden videre styrer fri af nedrykning. Vi ender på et to-tal, fordi der er kommet for få point ud af anstrengelserne, og man lige nu er for tæt på til stregen til, at det er betryggende.

Vejle Boldklub
Karakter: 0
Efter 11 runder: 0
Største profil i grundspillet: Nathan Trott

Vi var egentlig på et to-tal, men et par dårlige runder og resultater tager glansen af februar-opblomstringen. 

Det er måske for lidt at holde Vejle nede under bestået, når der er tilpas med grøde i VB til, at foråret i sig selv er bestået. Men efterårets præstationer tæller også her, og der skabte VB alt for lidt.

For bestå om to måneder skal man overleve i Superligaen, og det tegner til et tæt og dramatisk kapløb med nogle overlevelseskampe, hvor VB har brug for at spille som mod Silkeborg i anden forårsrunde (2-0) og ikke bliver overløbet som i sidste weekend mod OB (0-1) eller være i undertal en hel halvleg som mod FC Midtjylland.

Vejle hænger med røven i vandskorpen, og man skal til at vinde fodboldkampe, ikke blot være godt med i lange perioder. 

Hvidovre IF
Karakter: 0
Efter 11 runder: -3
Største profil i grundspillet: Lirim Qamili

Det er faktisk godt kommet igen i foråret.

De skuffede i efteråret ved ikke at hente flere point men også ved ikke at skabe mere og blive most til sidst i for mange kampe.

Det bliver nok ikke til overlevelse, men nu ligner Hvidovre et Superliga-hold med nerve, intensitet og farlighed – FC Nordsjælland var svineheldige fredag i sidste uge med at vinde hos oprykkerne, der har fået bid og saft i spillet, som vi også så mod AGF.

Forårets kampe er klart bestået, men efteråret tæller jo stadig i Superliga-tabellen og det samlede indtryk.