Video : Tipsbladet
Generelle

Leder: Derfor skal BIF, FCK og AGF gå efter FC Midtjyllands guld

Der bliver kamp om guldet i Superligaen i denne sæson, forudser Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen.

Lederen er fra Tipsbladet fredag. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet og kan også få det leveret til døren - se mere her.

Superligaens topklubber drømmer om guld.

Fair nok, man forveksler ikke FC København med Roman Abramovitj’ Chelsea på de vildeste indkøbsture i russerens tid. Og Brøndby og AGF minder ikke ret meget om FC Barcelona, der forgæves kaster gode penge efter dårlige for at erstatte Neymar.

Men satset bliver der, både direkte og ikke mindst indirekte via det, klubberne i toppen ikke ser ud til at gøre i dette transfervindue.

Det har været beskedent, hvad Brøndby brugte på den erfarne back Michael Lumb i AC Horsens, og en U/19-keeper i Lyngby er næppe heller det, der får banken til at spærre Brøndbys konti.

FC København lejede i denne uge Mustapha Bundu af Anderlecht, og for en klub af FCK’s størrelse er den lejeaftale og en god del af lønnen pebernødder i det store guldspil i foråret, da især når man har sagt farvel til Ragnar Sigurdsson og Robert Mudrazija.

Læs også:Har erfaring fra Barcelona: Brøndby kaprer træner i FC Nordsjælland

Heller ikke i Århus skal Jacob Nielsen tage ekstra lån i det nye træningsanlæg for at låne Bubacarr Sanneh af selvsamme Anderlecht og for at hente en australsk offensivspiller fra City Football Groups mange hundrede mand store lager af fodboldspillere.

FC Midtjylland har forlænget med Daniel Høegh, så man er klar til at sælge Erik Sviatchenko eller Alexander Scholz til sommer, og trods mange udlejninger har FCM en vigtig ting til fælles med konkurrenterne: Ingen af dem forsøger at sælge spillere fra startopstillingen.

Man kan næsten høre Champions League-hymnen, ikke sandt?

Til sommer spiller mesterholdet to kvalifikationskampe om at komme i CL-gruppespillet. Og som noget nyt spiller Superliga-sølvvinderen med i det såkaldte League Path i samme kvalifikationskampe. Her får en Superliga-toer, der ikke hedder FCK og dermed er seedet, nok læsterlige klø, men drømme, det gør Superliga-klubberne.

FC Midtjylland er ret klar favorit til DM med den startopstilling, men det er da helt naturligt, at der også er store ambitioner for foråret i Århus, København og Brøndby.

Bruger de mange penge? Nej.

Læs også:Avis: FC København sælger U19-landsholdsspiller

Men Jonas Wind, Jesper Lindstrøm, Casper Højer og Jens-Lys Cajuste er ikke blevet solgt og bliver det næppe i de sidste dage i vinduet, med mindre de helt store millionbeløb kommer i indboksen.

Det giver god mening, at Superliga-klubberne venter til sommer i håbet om, at deres bedste salgsvarer bliver mere værd, når man forhåbentlig igen kan komme på fodboldstadion, og angstens sved ikke er så ram fra direktionsgangene rundt om i Europa, hvor de 20 største klubber i Europa står til at få tab på i alt 15 milliarder kroner efter coronavirussens hærgen.

Og så forventer jeg da en stenhård kamp om det danske mesterskab. Når andenpladsen samtidig potentielt er så meget værd, er det da bare at komme frem på banen og udfordre FC Midtjylland.

Midtjyderne har ni kampe tilbage mod Brøndby IF, AGF og FC København, så den ambitiøse bejler både kan og skal tro på, at FC Midtjylland ikke er uovervindelig, uanset hvor god mesterholdets trup ser ud.

Læs også:Opgiver at hente Lukas Lerager
Læs også:Bengtsson har travlt: Dette kræver FCK for at slippe den svenske back
Læs også:Absalonsen trækker stikket som fodboldspiller: Det skal han nu