Video : Tipsbladet
Generelle

Leder: At FCK har det hårdere end FCM skjuler ikke problemerne

FC Midtjylland har i denne sæson udstillet flere problemer hos FC København i Superliga-sæsonen.

Det er paradoks.

FC København har aldrig været i kvartfinalen i en europæisk turnering. Nu er de én kamp fra at nå dertil.

Samtidig blev man kun med og næppe toer i ligaen,14 point efter mesterholdet FC Midtjylland, der joggede over stregen og havde blikket stift rettet mod CL-kvalifikationen i slut-august efter at have vundet mesterskabet i de to klubbers opgør i Herning for tre uger siden.

Det sker efter rekordstore FCK-indkøb sidste sommer og igen i januar, indkøb der i størrelse langt overgår noget, nogen anden klub i Danmark har brugt på en sæson.

Læs også:FC København forlænger med Ragnar Sigurdsson

FC København-manager Ståle Solbakken taler i dagens udgave af Tipsbladet om FCK's transferstrategi og forløbet af denne sæson, og nordmanden har ganske ret i, at FC København har været voldsomt plaget af skader, ligesom man var i FC Midtjyllands seneste mesterskabssæson i 2017/18.

Som det også er beskrevet i dagens udgave af Tipsbladet, har FC København de seneste fire sæsoner spillet 59 kampe i Europa, 60 efter onsdagens kamp mod Istanbul BB, mens FC Midtjylland er på 24 kampe.

36 kampe svarer til en hel ekstra sæson på fire år, og det gør sæsonerne hårdere for FC København, end de er for FC Midtjylland.

Men det er jo til syvende og sidst ingen undskyldning for en klub, der stadig har et langt større budget end midtjyderne.

Læs også:Superligaen er slut: Få sæsonens bedste citater

Når man nu for anden gang, efter egen vurdering, i høj grad mister et mesterskab på grund af skader, hvad så med at få en bredere trup, der kan tage tæskene?

Hvornår kommer de brugbare trupspillere og reserver fra ungdomsafdelingen, der kan give en hånd med?

Der har FC Midtjylland da i hvert fald en klar fordel.

Det samme har midtjyderne med det væld af udlejede spillere, de kontrollerer, hvilket gør dem i stand til denne sommer at hive Bozhidar Kraev og Júnior Brumado tilbage fra succesfulde udlejninger.

Awer Mabil og Mikael Anderson har vist, at en udlejning fra FC Midtjylland i modsætning til i de fleste andre klubber ikke er et dødsstød til karrieren i moderklubben.

Læs også:FC København-profil har spillet næstflest minutter i hele verden

Læs også:Xhaka efter svær episode med fans: Jeg var meget, meget tæt på exit

Læs også:Jønsson om FCKs EL-modstander: Det er ikke en populær klub