Video : Tipsbladet
Generelle

Leder: Kun Europa-gruppespil tæller for FCK

FC København er presset før foråret i Superligaen, skriver Tipsbladets chefredaktør.

Lederen er fra Tipsbladet fredag. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet og kan også få det leveret til døren - se mere her.

FCK har kniven for struben i forårssæsonen, efter klubben har valgt at forstærke sig i januarmarkedet i stedet for at spare.

Med januars transfervindue overstået har vi et bedre begreb om, hvordan FC København griber resten af sæsonen an efter fyringen af Ståle Solbakken.

En overgang i efteråret så mesterskabet helt umuligt ud for FCK, og jeg talte på denne plads for, at man i så fald lige så godt kunne forberede sig på 2021/22 i stedet for at optimere truppen kortsigtet for at blive nummer to eller tre, lysår efter DM-favoritten FC Midtjylland.

Læs også:Kvist overtalte FCK-indkøb: Havde god "connection"

Syv points afstand i vinterpausen gjorde et københavnsk DM lidt mere realistisk, og efter et transfervindue med lejeaftaler til Lukas Lerager og Mustapha Bundu sætter FC København med al tydelighed alt ind på at blive dansk mester, især når det ikke blev fulgt op med ét eneste farvel til en spiller, der skulle have spillet en stor rolle i foråret.

Det lignede en katastrofe i 1. halvleg mod AaB og blev så reddet af en fænomenal 2. halvleg, hvor Jonas Wind igen viste, at der bør vente ham en god udlandskarriere inden for få år.

FC Midtjylland og Brøndby IF har spillet efter deadline på dette blad, men uanset torsdag aftens udfald skal FC København pinedød forbi én af rivalerne, og meget gerne dem begge foruden AGF og Randers FC.

Økonomien i Parken Sport & Entertainment er hårdt ramt af snart et års nedlukninger af store dele af Lalandia-grenen i selskabet, og hjælpepakker og nedsat aktivitet i de åbne måneder i 2020 redder altså ikke den pressede økonomi.

Læs også:Vinder FCM guld? Sådan har de klaret sig i foråret

Vinder FCK det danske mesterskab, er holdet seedet i to kampe om at komme i CL-gruppespillet og sikret Europa League-gruppespil, hvis man taber. Det lever FCK med økonomisk.

Bliver man derimod nummer to til maj, venter tre runders kvalifikationskampe mod toere fra Holland, Belgien, Ukraine, Rusland, Tyrkiet, Skotland, Tjekkiet og Østrig plus treerne fra Portugal og Frankrig, og det klarer man næppe, mens turen i en efterfølgende Europa League-kvalifikation også kan blive tricky.

Men en af de to turneringer skal FC København pinedød i. Både for pengenes skyld men så sandelig også den europæiske koefficient, der jo ikke blev stærkere af det traumatiske nederlag til Rijeka i september sidste år.

Selvom det nuværende FCK-hold på papiret ser fint ud, er det slet ikke lige så sammenspillet som FC Midtjylland og sådan set heller ikke Brøndby IF, der var voldsomt effektiv i efteråret.

Det bliver en svær men også livsvigtig balance, der skal findes mellem at få Jess Thorups fodboldidéer ind under huden og så at vinde nok kampe i de næste seks-syv måneder til, at man når guld- eller sølvkrukken med UEFA-millioner i Champions League eller Europa League. Mindre kan næppe gøre det, hvis FC København og klubbens ejere skal undgå at stå med svære og ubehagelige valg til sommer.

Læs også:Kommer FCK, AGF eller BIF og snyder FCM for guld?
Læs også:Fik drømmedebut mod FCK: Sad med træls følelse
Læs også:Så du det?: Kvist forklarer gemmeleg med TV-kamera