• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Millionhandler hos Superliga-storklubberne på vej

Foto: Getty Images

Der kommer uden tvivl godt gang i handlerne i Superligaens største klubber inden transfervinduet lukket om 11 dage, mener Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen.

Af Troels Bager Thøgersen

Bragt i Tipsbladet 20. august

Mens jeg skriver disse linjer, har Brøndby IF hentet syv nye spillere til 2021/22-truppen – seks mand udefra og så Jens Martin Gammelby, der vender tilbage fra udlån til Lyngby.

FC København har hentet fem mand og forlænget lejeaftalen med Lukas Lerager fra Genoa.

Og i FC Midtjylland er kommet fire nye folk til udefra samt minimum fem spillere, der var udlejet i sidste sæson men nu er i spil til førsteholdstruppen (Rasmus Nicolaisen blev så solgt i denne uge).

Der er fuld smadder på transfermarkedet helt i toppen af fødekæden hos klubber som Paris Saint-Germain, Bayern München, Borussia Dortmund og for mange klubber i Premier League, og temmelig dødt i meget af den store middelklasse under de stenrige og ude i underklassen i og uden for Europa, hvor man efterhånden er desperat efter at få nye spillere.

Men i Superligaen er der faktisk pænt megen fart på med adskillige nye spillere hos de fire rigeste klubber, som udgøres af de tre ovennævnte klubber samt AGF, og hverken FC Midtjylland, FC København eller Brøndby IF er færdige.

Det hjælper på købelysten, at Superliga-klubberne allerede har solgt spillere for over 300 millioner kroner, og det er næppe slut endnu.

FC Midtjylland kan bryde gennem egen transfer- og lydmur en af de kommende dage, når man køber Atletico Mineiro-angriberen Marrony for det, der lyder til at blive et rekordbeløb, og klubben kan meget vel sælge Jens-Lys Cajuste til Premier League, også for et rekordbeløb, hvis ellers en af de hungrende klubber i midter- eller bundfeltet bider på, eventuelt efter et dårligt udlæg på sæsonen.

FC Københavns sportsdirektør, Peter Christiansen, er tydeligvis heller ikke færdig og kan for alvor få penge i kassen, hvis Mohamed Daramy bliver solgt for det trecifrede millionbeløb, ”PC” forståeligt nok vil have for den meget lovende gennembrudsspiller.

Jeg falder ned af stolen, hvis ikke den garvede købmand har linet et par spændende handler op i tilfælde af et sådant Daramy-salg.

Og selvfølgelig kommer Brøndby da også til at gå ud af august med en trup, der er et par spillere bredere, når man nu skal spille Europa League, alternativt Champions League, hvis man udfører et mirakel på onsdag og vender 1-2 i Salzburg til triumf.

Så det er med at holde på hat og briller i slutfasen i transfervinduet, for med en hamrende vigtig europæisk sæson forude og to klubber i form af FC København og FC Midtjylland, der pinedød vil vinde DM i denne sæson og smider mange millioner efter det, kommer de næste 10-12 dage ikke til at handle om at sætte egne talenter i centrum.

Køb Tipsbladet i dag - det ligger inde i Ekstra Bladet

Opdateret søndag aften: Lukas Lerager var fejlagitgt noteret som købt af FC København. Han er lejet.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020