Video : Tipsbladet
Generelle

Leder: Superliga-klubber og Neymar-handler er som bondemænd og høsten

Transfermarkedet oppe i toppen af udlandet er ikke nær så dynamisk, som man skulle tro.

Lederen er fra Tipsbladets gennemgang af ugen på transfermarkedet, som du finder i fredagens trykte udgave af bladet. Du får Tipsbladet med, når du køber Ekstra Bladet om fredagen. Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

Hvad snakker chefredaktøren nu om? Bondemænd og deres høst?

Transferoversigten er da fuld af store handler med folk som Barcelonas Arthur, Miralem Pjanic fra Juventus, Leroy Sané, Timo Werner og Nathan Aké?

Og fra Superligaen er både Mohammed Kudus, Mustapha Bundu, Mikkel Damsgaard og Oliver Abildgaard, så hvad er problemet?

Læs også:Torsdagens rygtebørs: Balotelli på vej til Tyrkiet eller Rumænien

Det er helt rigtigt, at transfermarkedet ikke er helt så affolket, som visse kommunale arbejdspladser blev det i Århus og omegnen i den seneste uge, men markedet oppe i toppen af udlandet er ikke nær så dynamisk, som man skulle tro.

Arthur og Miralem Pjanic' skifter mellem Barcelona og Torino kan sagtens læses som en regnskabsmanøvre af FC Barcelona, der var presset på økonomien og skulle have bogført en indtægt, og både Morata, Ziyech og Icardis handler var reelt på plads, da coronavirussen brød ud.

Leroy Sanés skifte til Bayern München var telegraferet et år i forvejen og gav Manchester City plads i det så omtalte FFP-budget til uden kvaler at købe Nathan Aké af nedrykkede Bournemouth, en spiller ledelsen i City længe har været glad for.

Læs også:Hjulmand hylder Højbjerg: Stærkt klubskifte

Friske handler er der ikke ret mange af endnu, og selvom der ude i markedet, når Tipsbladet og tipsbladet.dk spørger ind til mulige handler, samstemmende forlyder, at man snart forventer, der sker noget, er intet sikkert.

De store klubbers handler sætter tonen for resten af Europas, ja verdens, transfermarked, og lige nu sker der bare ikke noget, mens Champions League spilles færdig.

Det kan være, billedet ændrer sig undervejs, at der er i de mere optimistiske prognoser er udsigt til solskin på transfermarkedet og dermed en bedre høst, end der tegner sig lige nu for sælgende klubber og sportsdirektører.

Men lige nu kommer der ikke penge i de danske kasser, og selvom FC Midtjylland nok er glad for det her og nu før Champions League-kvalifikationskampen mod Ludogorets og de to efterfølgende CL-kvalkampe, midtjyderne håber på at ende i, går rigtig mange Superliga-direktører og håber, at lige præcis deres klub kan høste nogle millioner til en 2020/21-sæson, hvor der sagtens kan komme langt mere markante nedskæringer i dansk fodbold, end vi så i det kaotiske, nervøse forår.

Læs også:Trabzonspor sikrer brasiliansk Filip Novak-afløser

Læs også:Liverpool-penge drypper videre til Esbjerg: Får andel af transfer

Læs også:Storsatsende AC Monza henter back fra Serie A-nedrykkere