• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Legendeholdet er Brøndbys bedste bud mod Red Bull

Foto: Getty Images

Brøndby har fået en slem optakt til næste uges møde med Red Bull Salzburg - Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen har ondt af de danske mestre.

Af Troels Bager Thøgersen

Tak for absolut ingenting, COVID-19.

FC Midtjylland manglede en håndfuld spillere i kampene mod PSV Eindhoven på grund af en portion coronavirus, og i løbet af onsdagen i denne uge gik det så rent galt for Brøndby, der, mens disse ord skrives, har fem mand i coronaisolation.

”Hvad kan Brøndby stille op mod det efter tre point i fire kampe og en ineffektiv start i begge felter?

Givetvis ikke ret meget mod en så dygtig modstander.

Der skal en ekstrem portion held og nok også et tidligt rødt kort til for en samlet sejr, og selv det er næppe nok mod en klub, der har spillet CL-gruppespil de to seneste sæsoner og gjort det hæderligt med 11 point i 12 kampe.

Men selvfølgelig skal Brøndby prøve alt i den første Champions League-kvalifikationskamp i 16 år og forsøge at holde det samlede opgør i live til returkampen i Brøndby den 25. august.”

Sådan havde jeg skrevet i udkast til en leder om Brøndbys næste umulige Champions League-mission mod en hamrende dygtig østrigsk modstander. Og nu er den eneste chance velsagtens, undskyld mig, at Red Bull mister hele startopstillingen til en mild infektion (hvilket jeg naturligvis ikke ønsker for hverken de unge mennesker i Salzburg eller nogen andre).

På tirsdag kan vi vel nærmest være der, hvor Brøndby skal stille op i mode-formationen anno 1921, 2-3-5, med assistenttrænerne Martin Retov og Jesper Sørensen på den centrale midtbane og Niels Frederiksen som bidsk forsvarsspiller.

Måske bør Carsten V. Jensen lige ringe til legenderne fra den nylige opvisningskamp og høre, hvad de skal på mandag og tirsdag, for det er da lige før, at de vil have en mere ærlig chance, hvis smitten har spredt sig yderligere i truppen.

Spøgefuldheder til side.

Det er skideirriterende og synd for Brøndby og klubbens spillere, at vi nu på tredje sæson skal trækkes med coronavirussen, og for Brøndbys vedkommende så lige præcis i de uger, hvor man skal spille om kvalifikation til Champions League-gruppespillet.

Der er et eller andet ved håndteringen, det faktum, at det åbenbart kun er danske Champions League-deltagere her i kvalifikationsfasen, og at COVID-19 er en konkurrencefaktor, der nager mig.

Man kan sige, at klubben og spillerne jo skal have styr på det her, og det er faktisk påfaldende, at debatten om vaccine eller ej til danske og europæiske fodboldspillere ikke har fyldt ret meget, når det nærmest er det største diskussionsemne i USA's sportsligaer.

Men først og fremmest er det bare noget møg, at en virus, langt de fleste er vaccineret eller ved at blive vaccineret mod, og som overhovedet ikke er lige så farlig for spillerne som for seks og 12 måneder siden, stadig skal være så centralt et konkurrenceparameter.

Det vil være et mindre mirakel, hvis de danske mestre nu kommer i Champions League uden Tobias Børkeeiet, Sigurd Rosted, Christian Cappis, Mathias Greve og Thomas Mikkelsen (vel at mærke uden omfattende smitteudbrud i Salzburg), og så skal være at høste godt med point i Europa League, så Brøndby er med til at give sig selv en ny chance for i fremtiden at komme i den største klubturnering i Europa. Naturligvis skal de give alt, der er i tanken på tirsdag, men det kan vise sig ikke at være så meget, hvis endnu flere falder fra i de næste døgn.

Få Tipsbladet i dag - det ligger inde i dagens Ekstra Bladet

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020