Video : Tipsbladet
Superliga

Svært for BIF og FCK at holde energiske FCM nede

Der er 36 point tilbage at spille om, men kan FC Midtjylland spille bare nogenlunde op til niveauet i fredagens sejr over FCK, får FCK og Brøndby deres hyr med at holde FCM nede.

HERNING (TIPSBLADET): Et minuts penge før hyldesten af Kristoffer Olsson, hævede FC Midtjyllands fans et banner med Kristoffer Olsson afbilledet og derefter et banner med en hilsen til deres svenske supermand.

Hele stadion stemte i med klapsalver, inklusiv FC Københavns fans, der var med på hyldesten, og det var en hyldest i sig selv, da gæsternes afsnit bagefter sang og hoppede af hjertens lyst, som de jo i øvrigt ikke helt må hjemme i den gamle, slidte Parken.

Det var, for igen at genbruge undertegnedes vestjyske udtryk fra tidligere på dagen, rigtig fint, og det samme var FC Midtjyllands spil.

Mads Bech Sørensen var ankommet til stadion to timer før kampstart iført en Olsson-trøje med nummer otte på ryggen ligesom adskillige af holdkammeraterne, og han kom uhindret på et indlæg umiddelbart efter hjørne.

Midtjyderne var i det hele taget voldsomt veloplagte og spillede med meget få fejl i 1. halvleg, hvilket trods midtjydernes fine resultater siden sommer ikke har været det primære kendetegn for et hold med så mange udskiftninger, og hvor spillerne af gode grunde har brugt en del tid på at lære hinandens mønstre at kende.

FC Midtjylland kom mere under pres efter pausen, hvor FC København fik sat spillet bedre og skubbet værterne tilbage, men i det store billede var det svært at se, at Sverrir Ingi Ingason og Paulinho var i karantæne, og at Kristoffer Olsson ud over at savnet på alle tænkelige menneskelige niveauer også er det på banen.

Seriøs trussel mod FCK og Brøndby i slutspillet
Der resterer 12 runder, og FC Midtjylland har mentalt og fysisk godt af de 10 dages pause, der nu venter, før man skal møde Randers FC mandag 11. marts.

Seks point i de tre første kampe mod Brøndby IF, AGF og FC København må siges at være godkendt, omstændighederne taget i betragtning. Kan FC Midtjylland ellers også klare Randers og Vejle, der trods alt er et par kaliber lavere end udlægsmodstanderne i de første tre runder, har man indtil begyndelsen af april til at skrue en plan og et hold sammen til de sidste to måneders medaljeslutspil.

Skal jeg pege på en DM-vinder i maj, vælger jeg nok stadig FC København, men det er altså tæt.

Den energiudladning, FC Midtjylland viste i de to sejre mod AGF og FC København, kan altså være guld værd, hvis den kan kobles til en god plan i slutspillet med en opstilling, hvor man nok skal have en midtbane-konstellation uden Kristoffer Olsson.

FC København kan med god grund glæde sig over det rent spillemæssige efter pausen, hvor man var det klart bedste hold, og det her er stadig et overdlødighedshorn af en trup.

Mindre godt var især den første halve time, hvor FC København slet ikke kunne få spillet til at hænge sammen.

Det mindede om de udfald, der var lidt for mange af i efteråret, og når man i næste uge nok ryger ud af Champions League (nede 1-3 til returkampen i Manchester onsdag), skal det også justeres til en slutspurt, hvor kræfterne skal findes frem til et hyper-vigtigt slutspil, velvidende at Kamil Grabara nok ikke er den eneste fra startopstillingen, der bliver solgt til sommer.

Og den der med Top 6-holdene, FC København bliver presset af i denne sæson? Den holder jo stadig efter i dag, selvom det ikke er ensbetydende med, at FCK dermed også vil fejle i slutspillet - de havde jo, før i aften, trods alt lige slået FC Nordsjælland og inden da SIlkeborg IF. Men på den konto er FCM og Brøndby lige nu foran.

Jeg må bare sige: Jeg glæder mig til det slutspil, der venter.

FC Midtjylland på energien fra et par vilde uger, et meget stærkt FC København, der simpelthen må høste en masse point fra nu af, og et Brøndby i topform, der virkelig rækker ud efter mesterskabet.

Det er en duel af en anden verden, der kan vente os, og FC Midtjyllands spillere fik i hvert fald gjort deres til at sende en fin hilsen fra banen til deres kammerat på Skejby Sygehus en times kørsel herfra.

Smil, lettelse, glæde, masser af krammere - bedre kunne de næppe have skrevet det i FC Midtjylland fredag aften, omstændighederne taget i betragtning, og så endda med et afsluttende mål af Dario Osorio på en stor forsvarsfejl af FC København.