Med eller uden Cornelius skal kuglen i kassen, FCK

Anden halvleg mod Sparta Prag var opløftende for FC København, men den nuværende version af holdet har svært ved at få kuglen det sidste stykke over stregen i de store kampe.

Viktor Claesson og Lukas Lerager har gjort det, den nyslåede Lille-spiller Hákon Haraldsson har gjort det, men ellers har FC København svært ved at score i de store, afgørende kampe i Europa.

Brian Priskes Sparta Prag havde heldet med sig i flere situationer i anden halvleg i Parken, hvor FC København satte sig tungt på spillet og nød godt af gode indhop fra Elias Achouri og Orri Oskarsson, mens det også var til at se, hvorfor intelligente Viktor Claesson har været så værdifuld for FCK.

Men altså: Det med at score i de store Europa-kampe, det er svært for det FC København, Jacob Neestrup er i færd med at bygge.

Det var det også tidligere: Ståle Solbakkens FC København levede i høj grad af de strålende enere, han havde til rådighed og stod stærkt defensivt i forskellige versioner af 4-4-1-1.

Men nu er vi på tre mål i de ni Champions League-kampe, når vi tager gruppespillet, de to Trabzonspor-opgør og så aftenens kamp mod Sparta Prag med. De to af dem mod et Trabzonspor-hold i Parken i august sidste år, der havde gang i en dårlig sæsonstart.

Ja, FCK scorede seks mål i sidste uge mod Breidablik, men et islandsk hold, der er vant til at spille i et tempo, de fleste i Danmarks 1. Division kan følge med i, er bare ikke del af det her regnestykke eller på nogen måde noget, FC København måler sig med i Europa.

Chanceskabelsen i anden halvleg mod Sparta Prag var god, Manchester City, Sevilla og Dortmund i gruppespillet sidste efterår er måske også tæt på at være uden for kategori, når Breidablik er det, men det er såre simpelt.

Bolden skal over stregen i de sværeste kampe, hvor modstanderen er hårdest og tiden til at afslutte er kortere end ellers, og ud over, at de tre FCK-mål på 810 minutter fortæller om store forskelle mellem klubberne i Champions League, illustrerer det også, hvor meget FCK burde have udnyttet bare en af de gode chancer, da man på flot vis trykkede Sparta Prag ned i den sidste tredjedel af kampen.

Det defensive arbejde i 1. halvleg gav i perioder samme grund til bekymring som mod Breidablik, selvfølgelig uden at være nær så grelt – det blev bare hurtigt farligt mod et velskolet Prag-mandskab. Den type mærkelige beslutninger, der stak hovedet frem igen tirsdag aften, skal naturligvis være væk i Tjekkiet om otte dage.

Men det er jo såre simpelt: Bolden skal bare i mål, og det virker mest sandsynligt, at det er Viktor Claesson eller den nye mand Mohamed Elyonoussi, der scorer et af de sjældne Champions League-mål med deres gode løb i anden bølge.

Man er mærkeligt skruet sammen, hvis tanken ikke strejfer, at det ville være skønt for FC København at have en fysisk duelig Andreas Cornelius, der jo lige præcis kan score de mål og har gjort det i større klubber end FC København.

Nu er han der ikke, og så er det op til de andre at sparke FCK de sidste 270-330 minutter i Champions Leagues gruppespil og at gribe mulighederne, selv om FC København ikke yder optimalt i øjeblikket.