Foto: Imago
Superliga

- Mest vanvittige jeg har set i Danmark i flere år

KOMMENTAR: Balladen om ejerskabet af Vejle Boldklub er det mest vanvittige, Tipsbladets fodboldkommentator, Troels Bager Thøgersen, har set i dansk klubfodbold i flere år.

Jeg troede ærlig talt ikke mine egne øjne, da jeg fredag formiddag så den pressemeddelelse, den potentielle Vejle-investor Cagdas Senyürek havde skruet sammen efter flere ugers kaotisk forløb omkring hans mulige køb af Vejle Boldklub.

Handlen virker ikke til at blive til noget, og jeg skal love for, den tyske forretningsmand skyder med skarpt mod det nuværende Vejle Boldklub, Divisionsforeningen og dansk fodbold i det hele taget.

I en analyse i går understregede jeg, at vi endnu ikke ved, hvad der er op og ned i sagen, og det gør vi sådan set stadig ikke, selvom Senyürek mener at vide alt muligt om klubben.

Men vi ved med sikkerhed, at Divisionsforeningen, som Cagdas Senyürek selv anfører i sin omfattende skrivelse, har sagt nej til at give Vejle Boldklub tilladelse til at skrive nye spillerkontrakter, hvis Senyüreks køb af klubben går igennem.

Det er det store våben, Divisionsforeningen har fået i forbindelse med indførelsen af nye regler i 2022 omkring handel med klubber, og nu har dansk fodbold altså trukket på den mulighed for første gang.

Det følger, efter B.T beskrev alvorlig tvivl om Senyüreks uddannelse og professionelle fortid, og at der er ugler i mosen omkring forretningsmandens overtagelse understreges tydeligt af, at Divisionsforeningen for første gang mig bekendt ikke vil give retten til spillerkontrakter, hvilket er et særdeles alvorligt træk.

Det virker helt vildt at gå til angreb på både på ledelsen i den klub, Senyürek forsøger at købe, hvilket den potentielle investor gør med nogle meget alvorlige beskyldninger, og såmænd også på dansk fodbold og Divisionsforeningen for ikke at ville godkende en overtagelse ved ikke at give licens til nye spillerkontrakter.

Ærlig talt: Det her er det mest vanvittige, jeg har set i Danmark i flere år.

Ifølge vores oplysninger på Tipsbladet har ledende medarbejdere i Vejle Boldklub været så bekymrede på klubbens vegne, at man allerede for en måneds tid satte en egen undersøgelse i gang af Cagdar Senyürek og hans baggrund.

Det er ekstremt usædvanligt, men man var så bekymret for Vejle Boldklubs fremtid, hvis en handel gik igennem, at dette træk blev foretaget.

At Divisionsforeningens jurister når en foreløbig konklusion om, at VB under et Senyürek-ejerskab ikke kan skrive nye kontrakter, understreger, at der er problemer.

Det her minder mig om de dønninger, der var internt og siden kom frem i de fuldstændig vilde ejerskaber i Jammerbugt og Fremad Amager, som netop var en stor del af forklaringen på de regler, Divisionsforeningen indførte i 2022.

Det er svært at se, hvordan den her handel skulle blive til noget, og set udefra er det kaotiske forløb et stærkt argument for, at der skal være kontrol med, hvem der køber sig ind i danske fodboldklubber, og hvor pengene kommer fra.