Foto: IMAGO
Superliga

FCM-brag falder perfekt for Neestrups FCK-maskine

Efter en overbevisende sejr over FCN møder FC København endnu en toprival, FC Midtjylland, på et helt perfekt tidspunkt, hvis vi lader være med at lade som om, FCK har en chance mod Man City.

Om end FC København vandt sikkert, kan jeg godt se, hvad FC Nordsjælland vil.

Andreas Schjelderup, Christian Rasmussen og Ibrahim Osman, og så Marcus Ingvartsen eller Conrad Harder i front.

Hver af de spillere kunne gøre sig gældende som startere eller indskiftere i alle andre Superliga-klubber, og havde holdet FC Nordsjælland haft et mere heldigt efterår, lå man kun få point efter førstepladsen trods mandagens nederlag.

Men i Parken var de aldrig for alvor tæt på, selvom anden halvleg var klart bedre end første og vel burde have kastet en scoring af sig.

Så ja, en uheldig første halvleg for Elias Jelert, men det er i det store billede en skønhedsfejl, FC København lever med, når vi husker på, hvor usikkert hele holdet var i den sidste Superliga-måned i efteråret.

FC Nordsjælland har selvfølgelig stadig muligheden i det slutspil, der mildest talt ikke har været klubbens livret – men man skal være optimist for at tro, FC Nordsjælland igen spiller med om metal til maj.

Nøgleduellen
FC København og FC Midtjylland er i tabellen lige vidt efter den seneste runde, der sluttede med FCK's sikre sejr i Parken over FC Nordsjælland.

Begge klubber vandt, og de har såmænd også det samme antal point efter 19 spillerunder.

Men de to hold kommer ikke ind til fredagens topkamp i Herning på lige fod.

FC København har vundet to overbevisende sejre i ligaen.

Man har måske ikke det indlysende, oplagte valg i front, som FC Midtjylland har i Cho Gue-sung, der, i bagklogskabens klare lys, ville have pyntet i FCK sidste sommer.

Men hvilke andre spillere fra FC Midtjyllands hold søndag aften i Århus ville Neestrup og FC København smide i deres startopstilling lige nu? Der er lovende spillere i FC Midtjylland, men lige nu er FCK foran.

Ja, på nærmest alle punkter er FCK klar favorit.

Sydeuropæerne har et fint billede på fodboldhold som cykliske – man er sammen i to-tre år, indtil profilerne bliver solgt fra, og man begynder forfra.

Om det holder 100 procent i dag med et ophedet transfermarked, ved jeg ikke.

Tanken er fin, og der er FCK med Kamil Grabara, Denis Vavro, Elias Jelert, Rasmus Falk og Lukas Lerager bare længere fremme end FC Midtjylland, der bliver lagt totalt om i 2023 med både transferrekorder og et hav af nye spillere til startopstillingen eller bænken.

Jo jo, FC København har haft skadesproblemer og karantæner undervejs.

Men i betragtning af, at det er FC København, der har spillet syv europæiske kampe flere i sæson end FC Midtjylland, er det midtjyderne, der er tyndslidte her kun to kampe inde i foråret.

Sverrir Ingi Ingason og Paulinho er i karantæne efter deres røde kort mod AGF, to udvisninger der mildest talt ikke skriver sig ind i Superliga-historien som de bedst timede.

Adam Gabriel er tilbage på højre back efter karantæne, Mads Bech Sørensen er muligvis til rådighed igen, og Kristoffer Olsson bliver, set fra midtjydernes stol, forhåbentlig klar efter sygdom i de to første runder. Godt? Ja. Ideel optakt? Nej.

Det er det heller ikke, at den i perioder så lovende Emiliano Martínez nu ikke har været på banen siden begyndelsen af september, eller at de to højre backer Henrik Dalsgaard og Joel Andersson er skadede, ligesom Franculino gik i stykker efter en fysisk hård AFCON med Guinea-Bissau lige i begyndelsen af træningslejren.

Sejren i Århus søndag aften er, her hvor pulsen er faldet ned igen, fortsat helt utrolig. Det er stadig ubegribeligt, hvordan Oliver Sørensen og Charles brød gennem AGF's forsvar fem minutter inde i tillægstiden.

Jeg ved godt, FC København har Manchester City i næste uge, men man kan vel ikke mene, man skal spare sig mod FC Midtjylland i forsøget på at indhente et 1-3-nederlag ude mod verdens stærkeste fodboldhold.

FC København har lige nu fordelene mod et FC Midtjylland, der ud over al glæden over at vinde over AGF ikke har mange fordele mod Jacob Neestrups rekorddyre fodboldmaskine.

Det er ikke to hold på lige fod, der mødes fredag aften i Herning, og den mulighed skal FC København jagte, før FC Midtjylland sandsynligvis vil stå og være mærkbart stærkere til april og maj.