• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Dette er vigtigere end en ny cheftræner i FCM

Foto: Getty Images

ANALYSE: FC Midtjylland skal finde en ny cheftræner og overvejer så småt kandidaterne. Men jagten på en ny cheftræner er ikke det største eller vigtigste spørgsmål i klubben.

Af Troels Bager Thøgersen

Hvem skal være den næste cheftræner i FC Midtjylland?

Pladsen blev ledig med fyringen af Bo Henriksen og er det reelt stadig, selvom Henrik Jensen er midlertidig cheftræner.

Skal det være David Nielsen, træneren FC Midtjylland er blevet sat i forbindelse med så længe, og som igen var et emne på pressemødet, hvor Bo Henriksens afgang blev forklaret af Claus Steinlein og Svend Graversen?

Thomas Thomasberg, Brian Priske, Ole Tobiasen og Kent Nielsen nævnes som muligheder, og den tidligere cheftræner i klubben Kenneth Andersen nævnes også.

Niels Frederiksen, Brøndby-træner med kontraktudløb om 11 måneder, dukker også op i rygtemøllen.

Hvad mangler der i det billede? Udlændinge, som jeg også efterlyste umiddelbart efter fyringen af Bo Henriksen.

Ok, Ole Gunnar Solskjær nævnes (givetvis til stor morskab for Solskjærs bagland), Bodø/Glimts offensive guru Kjetil Knutsen kunne man også forestille sig, og der er også dukket alverdens ansøgninger og tilkendegivelser op hos FC Midtjylland.

Skal FC Midtjylland spille med højt pres, mange indlæg og en tårnhøj angriber, hurtige kontraløb og stor defensiv sikkerhed, eller til at have mere boldbesiddelse og mange, lange angreb, som er noget, tophold som regel skal mestre?

Spørgsmålene er mange, og jagten på en ny cheftræner kan føles altoverskyggende og definerende for FC Midtjylland.

Jeg tror, der kan gå en rum tid, før FCM har en ny cheftræner, hvis resultaterne i Superligaen ellers arter sig nogenlunde.

FC Midtjylland kommer til at afsøge markedet, tjekke både danske men især også udenlandske kandidater, og det kan tage sin tid.

Claus Steinlein antydede på pressemødet, hvor man fortalte om fyringen af Bo Henriksen, at det i teorien kunne vare helt til vinter.

Så længe går der nok trods alt ikke - vi taler nok nærmere uger end måneder - men FC Midtjylland tænker sig grundigt om og ikke kun på chancerne for at vinde de kommende ugers kampe.

Man er i færd med at tjekke kandidater, muligheden for at hyre en dygtig udlænding bliver også taget alvorligt i en klub, der i sine 23 år aldrig har haft en udenlandsk cheftræner, og jeg er langt fra sikker på, at man ender med en af de danske forhåndsfavoritter, mange kan forestille sig ud fra de mønstre, FC Midtjylland tidligere har hyret cheftrænere.

Større fisk i søen
At udpege en ny cheftræner er ikke den største beslutning i FC Midtjylland eller det, der i sig selv gør forskellen og er klubbens store initiativ i jagten på at komme i Europas Top 50. Den næste cheftræner kommer ikke til at sætte kursen og definere FCM’s fremtid.

Der er endnu større spørgsmål i spil i klubben.

Et storstilet byggeri skal give FC Midtjylland de rammer, der skal være blandt de bedste i Nordeuropa.

Randers FC's Thomas Thomasberg er en fagligt stærkere og mere erfaren træner, end da han var cheftræner i FC Midtjylland fra 2008 til 2009.

Man har to velkonsoliderede og stærke ejere, der kan langt mere end at stille millioner til rådighed, og noget af det, de i øjeblikket arbejder med, er at finde den fremtidige kurs i de nye rammer.

Spørgsmålet blev aktualiseret af Rasmus Ankersens farvel til dobbeltrollen i FC Midtjylland og Brentford, men de var nok kommet uanset hvad med Anders Holch Povlsens køb af 25 procent af klubben.

Den næste cheftræner er selvfølgelig vigtig, men afgørende, det bliver han ikke.

Jeg fornemmer, at det er alt fra spillerbudget til talentudvikling til hvem man vil rekruttere til førsteholdet, der i spil, og det er endda kun en del af det, man skal finde ud af i de kommende måneder.

Jeg tror ikke, næste cheftræner kommer ind, får et par håndplukkede signings, kan hyre et slæng af tidligere medarbejdere til staben og så lægge den sportslige kurs efter eget hoved.

Nej, mere end nogensinde før bliver det klubben og ledelsen, der kommer til at sætte retningen, og den retning kommer til at sige meget mere, om det er Johnny, Steen eller Ole, der bliver ny cheftræner.

FC Midtjylland kunne sagtens ende med en cheftræner, ingen har nævnt endsige tænkt på nu, i stil med John Kennedy, assistenttræner i Celtic, som B.T. lancerede som en mulighed mandag. 

Og den nye træner, hvem end han er, kan sagtens ende med at blive en mindre historie end de ændringer, der rumler på Heden.