• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Nye kontrakter til guld-duoen må friste Brøndby

Foto: Getty Images

ANALYSE: Det må være fristende at holde fast i Mikael Uhre og Andreas Maxsø efter den flotte stime i Superligaen. Og så har FC Midtjylland offensive lektier for til vinter.

Af Troels Bager Thøgersen

19 point i syv kampe.

Det samme Brøndby, der kom elendigt fra start og endda tabte til SønderjyskE, er nu det mest formstærke hold i Superligaen.

Søndag aften vandt Brøndby i Herning med 2-1 i en kamp, hvor Brøndby ikke havde meget at skulle have sagt før Mikael Uhres udligning, og med syv point op til netop FC Midtjylland på førstepladsen begynder det at dufte af meget mere, end der så muligt ud bare for et par uger siden.

For Brøndby fik en åreladning på transfermarkedet i sommer, sportsdirektør Carsten V. Jensen fik først de sidste brikker til truppen på plads i de sidste dage i vinduet i august, og i midten af september tabte man så kampen til SønderjyskE, der heller ikke dengang var noget strålende fodboldhold.

Så kan Brøndby nu gøre det?

De er kun tre point efter FC København, et point efter Randers og syv efter FC Midtjylland, vi er halvvejs i sæsonen, så matematisk er det muligt.

Mere opløftende for Brøndby mindede kampen mod FC Midtjylland på mange måder om det, vi så i guldsæsonen.

En knivskarp Mikael Uhre scorede målene, mens et godt, sammenhængende kollektiv med Andreas Maxsø i centrum i midterforsvaret lukkede modstanderen ned, og her taler vi vel at mærke Superliga-topspillere som Evander, Pione Sisto og Gustav Isaksen.

Lige nu klarer Brøndby sig uden de startere, man sagde farvel til i sommer, men de to vigtigste guldprofiler er der stadig i form af Mikael Uhre og Andreas Maxsø.

Om Brøndby skal have muligheden for at snige sig op på anden- eller måske endda førstepladsen igen kunne meget vel afhænge af, hvad de to profiler og klubben gør.

Holder ejer Jan Bech Andersen og fodbolddirektør Carsten V. Jensen fast i strategien, er det mest oplagte et salg af Mikael Uhre til januar og så et farvel til Andreas Maxsø, når nogen byder den halvanden million euro, Ekstra Bladet har fortalt at forsvarsspilleren fik automatisk fra 1. september (vi ved ikke, om den er udløbet igen, men det lader ikke til at være tilfældet).

Men hvad nu hvis man leger med en ny kontrakt til dem begge? Eventuelt med et indbygget løfte i form af en lav frikøbsklausul, hvis de tager 2022 med?

Så skal jeg ikke nyde noget af at udelukke noget, når et FC Midtjylland-hold i en så god position, som man var i i begyndelsen af måneden, kan tabe to Superliga-kampe i træk, og når FC København kun har vundet tre af de ni Superliga-kampe, man har spillet siden salget af Mohamed Daramy og den efterfølgende lukning af transfervinduet.

Skal man række ud efter guldet igen, velvidende at det ikke er nær så sandsynligt som i sidste sæson?

Jeg tvivler på, at Carsten V. Jensen og Jan Bech Andersen gør det, men fristelsen må være til stede, når konkurrenterne pludselig virker meget menneskelige.

FCM har offensive lektier for til vinter
FC Midtjylland begyndte kampen mod Brøndby godt og fandt rum omkring feltet anført af veloplagte Evander.

Så hvorfor mistede man helt initiativet efter føringsmålet og gjorde sig sårbar for et Brøndby-hold, der ikke mistede modet nede 0-1 i Herning, som så mange andre hold gør?

Jeg har været efter FC Midtjylland flere gange for arbejdet med det etablerede angrebsspil mod hold, der står lavt og er gode til at sideforskyde, lukke rum ned og hjælpe sidemanden, når FCM's dygtige individualister uundgåeligt sætter deres direkte modstander af.

Med lidt mere held kunne man sagtens have fået tre eller fire point mod AGF og Brøndby i stedet for nul, men det kan ikke bortforklare, at der mangler en del, og at det er svært at se, hvordan det etablerede angrebsspil bliver bedre af at spille med tre midterstoppere i stedet for de to, man brugte under Brian Priske.

Selvfølgelig kan det løses i den 3-4-3, FC Midtjylland praktiserer, og når de kommende eksamener i Europa League mod Braga og Ludogorets er overstået, har man to pokalkampe mod Brøndby, hvor man passende kan både øve og revanchere sig.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020