• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Troels Bager Thøgersen

Riddersholms job: Større end FCK og FCM til sammen

Foto: Getty Images

ANALYSE: Glen Riddersholm er ny cheftræner for et kriseramt Genk. Det er både en drøm, der går i opfyldelse for danskeren, og et meget svært tidspunkt at tage over på.

Af Troels Bager Thøgersen

Glen Riddersholm er, i hvert fald midlertidigt, ny cheftræner i den belgiske klub Genk, og det er altså store nyheder.

Genk var belgisk mester i 2019, klubben har uddannet verdensklassespillere som Kevin de Bruyne og Thibaut Courtois, og spillerbudgettet i klubben svarer i hvert fald til FC København og FC Midtjyllands. Til sammen.

Halvvejs i turneringen sejler Genk rundt i midten af rækken, langt efter de sædvanlige rivaler Club Brugge, Royal Antwerp og sensationsklubben Union SG, og der venter fuldt juleprogram med vigtige kampe, når Riddersholm og Co. på torsdag har afgjort deres skæbne i Europa League i en gyserkamp på torsdag mod Rapid Wien.

Det ville være en kæmpeløgn at påstå, at Glen Riddersholms forfremmelse til cheftræner i Genk kommer som en overraskelse.

Den danske fodboldtræner kom til den belgiske klub for en måneds tid som afløser for cheftræner John van den Broms hidtidige assistenttræner, som sportsdirektøren og klubpræsidenten i fællesskab fyrede.

Og det vil være naivt at tro, at de ikke havde tænkt tanken om at sige farvel til den hollandske træner og forfremme Glen Riddersholm, som man selvfølgelig ikke bare spontant havde fået øje på i en Google-søgning efter at have besluttet sig for at fyre cheftrænerens håndplukkede assistent.

I sidste uge argumenterede jeg for, at nu ikke var det perfekte tidspunkt for Glen Riddersholm, og det står jeg selvfølgelig fuldt ud ved.

Glen Riddersholm er en fodboldtræner, der gerne vil arbejde langsigtet, og at overtage en underpræsterende topklub midtvejs i en sæson bliver måske Riddersholms største trænerudfordring i karrieren, som ellers har budt på en pæn portion udfordringer og hårdt arbejde mellem titlerne.

Det bliver et knokkelarbejde at få skabt sammenhæng i en defensiv, der har lækket 29 mål i 17 kampe i ligaen.

Den gode nyhed er, at der efter runden 2. juledag er små tre ugers vinterpause, hvor der kan tweakes både spilkoncept og trup.

Men det ændrer ikke på opgavens størrelse, og hvis klubbens ledelse beslutter at holde fast i danskeren sæsonen ud eller konverterer kontrakten, der løber til 2024, til en cheftræner-aftale, er forventningspresset tårnhøjt fra ét, uanset at den nuværende misére ikke har noget som helst med Glen Riddersholm at gøre.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020