• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Så stor er chancen for at få Danmark i EM-finalen

Foto: Getty Images

LEDER: Danmark har muligheder for at komme i finalen, og man skal ikke kun være rød og hvid for at se den mulighed.

Af Troels Bager Thøgersen

Lederen er fra Tipsbladet fredag - du køber Tipsbladet hver fredag sammen med Ekstra Bladet. Du kan også få det leveret til postkassen - læs mere her.

Lad os regne på Danmarks muligheder for at nå EM-finalen på Wembley om ni dage.

Først antager vi, at Danmark er 60-40 favorit mod Tjekkiet.

Hvis vi siger, at Danmark vinder den kamp og skal op mod England, hedder den vel cirka 65-35 i Englands favør på Wembley. Hvis det i stedet er Ukraine, taler vi igen dansk favoritværdighed i cirka samme skala som Tjekkiet-kampen.

Hedder ruten Tjekkiet-England, taler vi dermed omkring 20 procent chance for en dansk finale, er det i stedet ukrainerne, ryger vi op omkring 36 procent.

Hvis de tal virker sterile og kedelige, så forestil dig, at nogen efter Italiens åbningskamp for tre uger siden havde givet Danmark de chancer for at komme i finalen.

Det er helt uhørt, at et godt dansk landshold har så stor en chance for at nå en EM-finale, og selvom det er mere sandsynligt, at man ryger i semifinalen eller kvartfinalen, er der da al mulig grund til at håbe som fan og give alt, hvad hoved og krop overhovedet kan som spiller. Den her chance dukker nok aldrig op igen, i hvert fald ikke for de nuværende landsholdsspillere.

Det er forrygende flot klaret af landsholdet efter den skrækkelige start på EM med Christian Eriksens kollaps.

Men nu skal man være grådig og gå efter det hele, som holdet har formået med begavede og helhjertede indsatser mod Belgien, Rusland og Wales.

Spillerne begynder forståeligt nok at skrante efter en historisk hård sæson, bare se Simon Kjær og Thomas Delaneys udskiftninger mod Wales og Daniel Wass og Yussuf Yurary Poulsens fravær fra selvsamme opgør.

Men det gør også ondt i ben, knæ, ankler og rygge hos rivalerne, og man skal ikke være i tvivl om, at de danske spillere oprigtigt føler støtten hjemmefra og var blæst bagover, eller rettere fremad, af et Johan Cruijff Arena i rødt og hvidt.

Det ender måske med et exit på lørdag eller tirsdag og et EM, Danmark kan se tilbage på med stolthed.

Men med sølle 180 minutters fodbold før en potentiel Wembley-finale skal man selvfølgelig bare give los og forsøge at gribe det historiske øjeblik, der ligger lige foran et fodboldgalt og, for en kort stund, forenet land.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020