Video : Tipsbladet
Superliga

Skuffende FCM bliver kun reddet af Brøndbys fejl

Mesterskabet ligger fortsat til FC Midtjylland, men selvom man søndag fik et ekstra points forspring, lever Brøndby stadig på grund af mestrenes mange fejl.

Normalt ville man skrive, at ulven pustede og pustede, til stråtaget blæste omkuld.

Men der var ikke ret megen lungekraft og sus i mesterholdet, der på en dårlig dag fik slidt sig til et enkelt point mod de nykårede pokalvindere Randers.

Det gik langsomt, alt for langsomt, i 1. halvleg, og selvom Gustav Isaksen fik sat mere fut i hjemmeholdet efter sit indhop fra starten af 2. halvleg, var det langt fra imponerende.

Spiller FC Midtjylland sådan her igen på onsdag i Parken, vinder FC København kampen og holder sig inde i guldstriden til sidste runde, noget der har set mere eller mindre umuligt ud hele sæsonen.

Cheftræner Brian Priske var mildest talt ikke tilfreds med sit mandskabs 1. halvleg, og man må nok en gang undre sig over, at spillet kan se så usammenhængende og nærmest modløst ud i perioder, når man spiller tredjesidste kamp i sæsonen og altså ligger til at vinde guld.

Det kunne ligne en plan at stille med Gustav Isaksen fra start på onsdag og så håbe på, at de dumme fejl med straffespark og udvisninger er passé.

FC Midtjylland har i høj grad levet af spillernes individuelle evner til at vinde kampene og så en ultrastærk blok foran først Jesper Hansen og nu Jonas Lössl.

De spillere skal stråle igen på onsdag i det, der ligner en decideret DM-finale for FCM med den lille fordel, at man nok kan nøjes med uafgjort: Det slår FCK matematisk ud af guldkampen og bør sikre FCM en målfordel til sidste runde med en målscore, der lige nu er fem mål bedre end Brøndbys.

Ærgerlig Brøndby-søndag
Brøndby fik serveret den perfekte mulighed til at tage førstepladsen, men efter den fine og kontrollerede indsats mod FC Midtjylland var det så som så med styringen i derbyet.

FC København dominerede i solskinnet og var fortjent foran 2-1, da Jesper Lindstrøms forfejlede stempling på Rasmus Falks underben dræbte stort set alle muligheder for et comeback.

Det var noget af et antiklimaks for den unge midtbanespiller, men nederlaget skal på ingen måde tilskrives ham - også 11 mod 11 havde Brøndby sandsynligvis tabt, selvom man som ventet kun stresse FC København med bolde til Uhre og Hedlund bag et FCK-forsvar, der ikke vinder DM i 4X100 meter stafet.

Slutspillets foreløbige facit er ti point i otte kampe, og den positive vinkling er, at man trods alt kun er et FCM-nederlag og to sejre mod AGF og FC Nordsjælland fra at vinde DM.

Men det skulle nok have været i dag - et FC Midtjylland-hold, der kan tage i Parken og spille på kontra og dødbolde velvidende, at et point er nok, bør køre det her mesterskab i hus.

Det er fristende at placere ansvaret hos Jesper Lindstrøm og Co. og tale om gummiben.

Men sandheden er nærmere, at dette Brøndby-hold toppede før, man egentlig havde forventet det.

Det kan blive svært at følge op i næste sæson, uanset om Lindstrøm, Maxsø, Uhre og Frendrup bliver solgt eller ej - jeg tror ikke, at både FC Midtjylland og FC København holder sig under to point i snit i næste sæson, hvis nogen af dem gør.

Nu skal alt naturligvis sættes ind på at vinde de to sidste kampe og håbe, at FCM taber deres ene opgør, men derefter bliver det næsten lige så spændende at se, hvordan Brøndby reagerer.

Kan foryngelsen af holdet fortsætte, kan man igen gøre kup på transfermarkedet, som kontrakten til Andreas Maxsø var, og kan man veksle pengene fra et eller to store millionsalg til nye folk, der kan konkurrere i toppen af Superligaen og blive solgt to-tre sæsoner senere?

På den måde er der mere på spil i den kommende uge i Brøndby end for FC Midtjylland, der skal ramme voldsomt forbi skiven på sommerens transfermarked, hvis man ikke igen i næste sæson spiller om guld.

Midtjyderne fik søndag foræret en ekstra chance, men som den her sæson har udviklet sig, er der ingen grund til at tro, at den endelige afgørelse falder før 2. Pinsedag på mandag.