Se chefredaktørens bud på Superliga-slutstillingen
Foto: Getty Images
Superliga

Se chefredaktørens bud på Superliga-slutstillingen

LEDER: Det er irriterende for trænere og fans, at Superliga-holdene kan se meget anderledes ud, når transfervinduet er lukket om seks uger.

Det er 42 dage siden, FC Midtjylland og Viborg FF i en udmærket fodboldkamp fandt ud af, hvem der skulle have den sidste billet til at spille europæisk for Danmark.

Det blev FCM, der vandt opgøret og dermed spiller Conference League-kvalifikation om en lille uges tid, men allerede i dag begynder midtjyderne og oprykkerne Hvidovre på en ny Superliga-sæson, hvor bolden ruller i Herning klokken 19.

Det bliver spændende at se hjemmeholdets nye islænding Sverrir Ingi Ingason, der skal holde styr på de yderst ambitiøse og revanchelystne midtjyder, hvilket Ingason fortæller mere om i Tipsbladet i dag.

Vi kan også få den seneste offensivspiller i klubben, sydkoreanske Cho Gue-sung, at se, og gæsterne Hvidovre må boble af virkelyst med flere nye mand på holdet, som til gengæld også har mistet to yderst vigtige spillere på midtbanen, Frederik Carlsen og Andreas Pyndt, der nu spiller for Silkeborg.

Men det hele føles også lidt ufuldendt, fordi holdene er lige præcis det, ufuldendte, med seks uger tilbage i transfervinduet.

Jeg har stor sympati for alle jer, der er dødtrætte af at høre om de evindelige klubskifter, men omvendt ville det nærme sig pligtforsømmelse, hvis jeg ikke gør opmærksom på transfers her ved sæsonstart.

For køb og salg af spillere er en helt central del af livet som Superliga-klub, og de gør det meget svært at udtale sig skråsikkert om sæsonen.

Siden vi sidst så Superliga-fodbold er Yann Bisseck, Hákon Haraldsson, Mohamed Daramy, Mads Bidstrup og Mads Hermansen taget til storklubber i Europa, og flere vil med garanti følge.

Det gør en stor forskel, om Gustav Isaksen, Elias Achouri, Anton Gaaei, Ernest Nuamah, Kamil Grabara og et væld af andre dygtige spillere er her i Danmark eller ej 2. september, hvor transfervinduet lukker, og det gør tingene mere besværlige for os men da så sandelig også klubber og trænere.

Cirka en femtedel af sæsonen bliver spillet i de næste seks uger, så det nytter ikke noget at fortvivle og frustreres - at få en god start eller det modsatte er en vigtig del af det job, man har i en professionel fodboldklub.

Nogle vil måske pege på Premier Leagues eksperiment for få år siden, hvor man lukkede for spillerkøb et døgns tid før sæsonpremieren.

Tanken var nobel, men resultatet var, at de engelske klubber stod dårligere end rivalerne i Europa, der havde tre uger ydeligere til at handle færdig og kunne nå at reagere, hvis spillere blev langtidsskadet eller solgt (Premier League kunne intet gøre ved muligheden for at skifte væk fra engelske klubber).

Ligaer begynder på vidt forskellige tidspunkter alt efter klima og traditioner, og det er også noget nær umuligt at regulere klubbernes ønske om at købe og sælge i forhold til europæiske kvalifikationskampe i juli og august.

Så vi må indtil videre leve med, at holdene i denne åbningsrunde kan være vidt forskellige fra dem, der løber på banen om fire eller otte uger. Og det samme må klubberne, for pointerne nu tæller lige så meget som dem, man får til maj.

Mit bud på slutstillingen:

Jeg sagde før, at det er for tidligt at sige noget skråsikkert om holdene, før transfervinduet lukker. Men det fritager mig ikke fra at komme med et bud på, hvordan det hele ender.

1: FC Midtjylland (jeg ved godt, FCK er klar favorit)
2: FC København
3: FC Nordsjælland
4: AGF
5: Brøndby IF
6: Viborg FF
7: Silkeborg IF
8: OB
9: Randers FC
10: Lyngby Boldklub
11: Hvidovre IF
12: Vejle Boldklub