Video : Tipsbladet
Superliga

De har brændt 400 millioner af på Superliga-guldet

Tipsbladet er klar med vurderingerne af de 12 Superliga-klubbers grundspil. Her er de fire tophold i Danmarks bedste række.

Grundspillet er nu færdigspillet, og vi har fået fordelt de sidste hold til 10 runders nervepirrende slutspil i Top 6 og Bund 6.

Vi gjorde status halvvejs i grundspillet, og det gør vi naturligvis igen nu, hvor holdene er fordelt i top og bund efter 22 runder.

Se Superliga-klubbernes standpunkts-karakterer i oktober

Her ser vi nærmere på Superligaens topklubber, der aldrig har brugt flere penge og på papiret heller aldrig har haft stærkere trupper - i omegnen af 400 millioner kroner brugte de tre nuværende tophold på spillere alene i 2023.

Her er karakterbogen, hvor vi bruger 12-trinsskalaen

FC Midtjylland
Karakter: 10
Efter 11 runder: 2
Største profil i grundspillet: Cho Gue-sung

Sikke en optur af FC Midtjylland.

Man spillede en dårlig kamp 11 mod 10 mod Brøndby og har kæmpet voldsomt for de tre sejre derefter mod AGF, FCK og Randers, men der er noget stål i dette hold med godt spil fra Oliver Sørensen, Mads Bech Sørensen og Jonas Lössl, og evig flid fra Cho Gue-sung.

Det sker alt sammen uden alvorligt syge og savnede Kristoffer Olsson.

Tiden bør nu være med FCM, hvor Franculino, Osorio og flere andre stadig ikke har ramt topniveauet fra efteråret, men bør have gode muligheder for at gøre det i april og maj.

Vi gav nok FC Midtjylland en for lav karakter halvvejs i grundspillet – nu står det klart, at FCM er genrejst efter en svimlende dyr og vel-udført transfer-oprustning til 200 millioner kroner i 2023, uanset at Vejle-kampen her søndag 17. marts i sidste runde ikke var nogen vild ulve-fest.


Brøndby IF
Karakter: 10
Efter 11 runder: 10
Største profil i grundspillet: Nicolai Vallys

Fremragende klaret efter en dårlig start på sæsonen. Man vinder stadig ikke kampene mere overbevisende, end at FCK og FCM stadig er guldfavoritter, især hvis Brøndby på et tidspunkt begynder at miste startspillere og profiler.

Nicolai Vallys er vel Superligaens bedste i denne sæson og burde ikke have fået lov til at skifte til Brøndby af de to rigere rivaler, der begge var interesserede i 2022.

Brøndby ser bedre ud end i 2023, og det lover godt for slutspillet. Det er spændende, hvordan Brøndby senere i år finansierer de mange indkøb i 2022 og 2023 med udsigt til et stort underskud, men sportsligt har transfer-satsningen givet mening.

Holder Brøndby formen, er man med frem til guld-afgørelsen i midt-maj.


FC København
Karakter: 7
Efter 11 runder: 12
Største profil i grundspillet: Mohammed Elyounoussi

Champions League trækker op og gør det her til en ganske særlig sæson.

Men vi kan ikke ryge højere op end et syv-tal, når duellen om guldet er så tæt for et FC København, der absolut, uden men’ner og mellemregninger skal vinde mesterskabet.

FCK’s nederlag er kommet efter dårlige indsatser i en liga, der er mere ubønhørlig end nogensinde, og tendensen til at falde ud i perioder bekymrer og skygger lidt for, hvor gode FCK er, når tingene kører.

Topniveauet hos FC København ser til gengæld strålende ud. Rammer FCK det i slutspillet, bør det ende med FCK-guld – alle de offensive muligheder ,man har købt og udviklet sig til, bør kaste et væld af scoringer af sig.

FC Nordsjælland
Karakter: 4
Efter 11 runder: 7
Største profil i grundspillet: Jeppe Tverskov

Der er så mange løfter i de spillere, og det siger noget om forventningsniveauet, at karakteren ikke er højere.

Men vi skal også derop i forventninger til et så dygtigt mandskab, FCN er på dagen og var i halvsæsonen i efteråret 2022.

Hvis FC Nordsjælland pludselig løser den store udfordring, for ikke at sige det store problem, slutspillet mod de stærkeste hold har været for dem siden indførelsen i 2016/17, kan de snildt nå at komme i spil til medaljer, hvis én af de tre storklubber foran dem går i stå. Men der skal lige nogle ekstra procent til i felterne - FCN har flere gange i foråret forsvaret sig noget usikkert.

FCN ser ud til at være kommet for at blive i toppen af Superligaen, og det kan blive til endnu mere næste år.