Video : Tipsbladet
Superliga

Vurdering: Sådan gik sommervinduet i SJE, VFF & VB

Gennem januar tager vi hver fredag et hurtigt kig på Superliga-klubberne og de aftaler, de lavede i transfervinduet i sommeren 2021 for at se, hvad effekten var.

Vurderingen er fra Tipsbladet fredag

SønderjyskE

Man kan med god vilje se for sig, at Abdulrahman Taiwo kan komme til at score en del mål i Superligaen.

Duplexe Tchamba kan under de rette omstændigheder også være en habil midtstopper i rækken, og Emil Kornvig kan også trives med den rette struktur omkring sig.

Problemet er bare, at dette SønderjyskE slet ikke havde den struktur og sikkerhed på banen, der skulle til i Michael Boris' forsøg på at indføre et aggressivt presspil og en langt mere offensiv stil, end SønderjyskE har overlevet på de fleste sæsoner siden oprykning tilbage i 2008.

Så SønderjyskE får en bundkarakter for helheden, som også inkluderer den målrettede afsked med erfarne spillere, man foretog i sommer, og som har gjort SønderjyskE ekstremt sårbar og nok det mest usikre hold i Superligaen.

Aktiviteten på transfermarkedet var en stærkt medvirkende årsag til problemerne, og derfor får SønderjyskE bundkarakter og en svær mission her i januar, hvor en del skal rettes op, hvis man skal have en realistisk chance for at overhale en af rivalerne og holde offensive Vejle bag sig.

Hentet: Duplexe Tchamba (Strasbourg), Abdulrahman Taiwo (Dunajska Streda), Kristófer Kristinsson (Grenoble), Robin Schouten (NAC Breda), Søren Reese (FC Midtjylland), Dániel Prosser (MTK Budapest), Emil Kornvig (Spezia), Maxime Soulas (Fremad Amager), Faris Moumbagna (Kristiansund).

Vurdering: 1 af 6 bolde

Viborg FF

Det var egentlig ikke fordi, at der skete så meget i Viborgs transfervindue.

Der kom da spillere ind, men Justin Lonwijk var allerede lejet, og flere af spillerne var til bredden og honoreres derefter.

Men Viborg har ramt fint plet med Mads Lauritsen, der blev vekslet fra et lejemål i sidste sæson til en fast transfer i dag, og som de vel næsten i dag savner hos Viborgs rival Vejle efter en halvsæson med defensivt kaos.

Mikkel Andersen har budt sig til i løbet af efteråret, Daniel Anyembe vil man have store forhåbninger til på transfermarkedet, hvis han som ventet får et mere jævnt forløb med spilletid i 2022, og Viborg har ikke bundet sig til dyre spillere, der har vist sig ikke at være gode nok til Superligaen.

Handelsevnerne bliver så sat på prøve i de kommende uger, hvor man som minimum skal finde en erstatning for målscorer Sebastian Grønning, og hvor man måske også risikerer at føle sig tvunget til et salg af den dygtige forsvarsspiller Lars Kramer, der har kontraktudløb om fem måneder.

Hentet: Justin Lonwijk (Utrecht), Daniel Anyembe (Esbjerg), Mikkel Andersen (Brann), Kellian van der Kaap (Maccabi Netanya), Mads Lauritsen (Vejle), Jay-Roy Grot (Osnabrück), Clint Leemans (Zwolle), Frederik Christensen (FC Midtjylland).

Vurdering: 4 af 6 bolde

Vejle

German Onugkha var desværre ikke en spiller, VB selv kunne beholde, for han blev i samme åndedrag lejet videre til Rubin Kazan.

Luka Djordjevic, Heron og den sent ankomne Hallur Hansson, der allerede er rejst videre igen til islandsk fodbold, er jo udmærkede fodboldspillere, og det samme er keeper Sten Grytebust, der ofte var prisgivet i kassen.

Men det redder altså ikke Vejle fra en bundkarakter, når vi ser tilbage på transfervinduet i sommeren 2021.

Adskillige spillere var ikke i kampform, truppen er alt for bred, så meget at det er en ulempe i det daglige arbejde til træning, og det nyttede jo tydeligvis ikke inde på banen at hente så mange spillere, når de ikke kunne formes til et hold, der kunne spille til mere end en 12. plads i efteråret.

Det var heller ikke godt, at VB ikke havde en afløser for Wahid Faghir, som man var stensikker på, da teenageren blev solgt på deadlinedag for mange millioner kroner til VfB Stuttgart.

Ligesom i SønderjyskE er der et betydeligt efterslæb her på januarmarkedet, VB skal have indhentet for at stå stærkt i forårets forfølgelsesløb over 15 spillerunder.

Hentet: German Onugkha (FK Krasnodar), Dimitrios Emmanouilidis (Panathinaikos), Aleksej Tjernov (FK Ufa), Andrés Ponce (Akhmat Grosnij), Heron (Goiás), Sten Grytebust (FC København), Jerome Opoku (Fulham), Mouhamadou Drammeh (Reims), Manjrekar James (FC Midtjylland), Brandon Pierrick (Crystal Palace), Kevin Custovic (Västerås), Luka Djordjevic, Ali Adnan, Hallur Hansson, Dominic Vinicius.

Vurdering: 1 af 6 bolde