• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Obaida El-Itr

Helt vildt: Kim Aabech håber på kæmpe sensation

Foto: Getty Images

Den tidligere Hvidovre IF-angriber Kim Aabech fortæller i et interview med Tipsbladet, hvorfor NordicBet Liga-klubben er så speciel.

Af Obaida El-Itr

I disse dage summer det af spænding og nok også nervøsitet i Hvidovre. NordicBet Liga-klubben er nemlig meget tæt på at sikre sig en sensational oprykning.

Seks point har Vestegnsklubben ned til Sønderjyske på tredjepladsen, og derfor skal det gå grueligt galt for de rødblusede, hvis ikke det skal hedde Superliga i næste sæson

Torsdag kan Hvidovre sikre oprykningen med en sejr over Sønderjyske. Et opgør, som den tidligere angriber Kim Aabech, regner med at skulle overvære på stadion.

I et interview med Tipsbladet forklarer den tidligere Superliga-spiller, hvorfor Hvidovre som klub er helt speciel.

- Jeg tror, Hvidovre og Lyngby minder meget om hinanden. Det er klubber, som har stor interesse i, at spillerne godt kan med hinanden. Det er ikke, fordi FC Nordsjælland og AGF  ønsker det anderledes, men i de klubber var det lidt mere professionelt på en måde. Alle kan sammen i Hvidovre. Der er ikke nogen, der er uden for gruppen.

- Normalt plejer det at være 13-14 spillere, der hele tiden spiller, men det er vigtigt, at nummer 15, 16 og 17 også føler sig som en del af truppen, og sådan er det i Hvidovre. Det er også derfor, de unge forlænger deres kontrakter og ønsker at blive der.

Og Kim Aabech lægger ikke skjul på, at Hvidovre har en speciel plads i hjertet.

- Det var en klub, der tog imod mig på et tidspunkt, hvor jeg ikke vidste, om jeg skulle fortsætte med at spille fodbold. Jeg fik dengang en rigtig god snak med Peter Lassen [sportschef, red.], der tilbød mig at komme ud til dem og se, hvordan det var. Det var trods alt 2. division dengang, og jeg kom fra Superligaen, så jeg var lidt skeptisk, hvad det angår.

- Jeg kendte et par af drengene, som fik mig overtalt til at komme derud, og siden jeg kom ind ad døren, kunne jeg mærke, at det var en klub med en masse følelser. Det var fem fantastiske år, jeg havde derude.

Selvom Hvidovre kører med et deltidssetup har klubben kæmpet med om oprykning, og ifølge Aabech har både trænerstab og ledelse udført et imponerende arbejde.

- De har en god træner, som holder fast i, hvordan de skal spille, og de har spillere, som elsker at spille derude. Det gør bare meget for en trup, at man spiller et sted, hvor man har det godt.

- Der er en fed træningskultur, man kan fortælle træneren, hvad man har lyst til at træne, og hvad man mener, der er behov for. Det er ikke noget med, at man har en træner med egne tanker, som ikke vil lytte. Han (Per Frandsen, red.) er spillernes mand. Det gør også, at man får lyst til at give den gas, når man er derude.

- Så må man også sige, at Peter Lassen, der sidder inde på kontoret, gør et kæmpe stykke arbejde for Hvidovre, og han får ikke kredit nok for, hvor meget han laver for de håndører, han måske tjener. Han er en klubmand uden lige.

Hvidovre er meget tæt på at gøre drømmen til virkelighed, og det skal være i år, at det sker. Det er nu eller aldrig, hvis man spørger Kim Aabech.

- Vi må også erkende det, som det er. Rykker Hvidovre ikke op i år, så sker det aldrig. Det er chancen for Hvidovre i år. At føre med seks point med tre kampe tilbage, det må man ikke smide. De har alt i deres egne hænder, og det skal de udnytte. Den finale på torsdag bliver en fed finale for drengene. Det skal de nyde.

Kampen mellem Hvidovre og Sønderjyske fløjtes i gang torsdag klokken 14 på Pro Ventilation Arena.

Kim Aabech står noteret for 157 kampe i Hvidovre-trøjen. Angriberen spiller i dag i Avarta i Danmarksserien.