1. division Kenneth Jensen

Rumsterer i kulissen: Vil have dansk klub tilbage

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Dansk direktør fortæller, at han er blevet kontaktet, fordi der i kulissen arbejdes på at få Esbjerg fB tilbage på lokale hænder. Han vil dog ikke sige, hvem der har kontaktet ham.

Af Kenneth Jensen

Han er direktør og medejer i 2. divisionsklubben Aarhus Fremad, og den viden, Lars Kruse har om at drive fodboldklub, er der folk, der spørger ind til.

Det er JydskeVestkysten, der søndag bringer et interview med Lars Kruse, der afslører, at han er blevet kontaktet af personer, der ønsker at få EfB tilbage på lokale kræfter. Kruse er fra Esbjerg.

Esbjerg fB har været på en nedadgående rejse, siden Pacific Media Group med talsmand Paul Conway og formand Michael Kalt i spidsen købte sig til majoriteten i klubben, og nu er man tæt på at rykke helt ned i 2. division. Aktuelt er man sidst i NordicBet Ligaen.

Og det kan sagtens være en af årsagerne til, at der lige nu i kulissen arbejdes på at samle millioner til at købe traditionsklubben tilbage på lokale hænder samt hente viden om at drive fodboldklub.

Lars Kruse fortæller til JV.

- Jeg vil ikke fortælle, hvem der har kontaktet mig, men min tilbagemelding har været, at jeg med min brancheerfaring gerne vil komme med de input, jeg kan komme med, siger Lars Kruse til JydskeVestkysten.

Selv fortæller han, at han også nærer et stort ønske om at se klubben tilbage på lokale hænder.

Siden PMG købte EfB i foråret 2021, er der sket meget. Værst har det altså været sportsligt, hvor man er på vej mod en katastrofal nedrykning, ligesom at man for snart et år siden fejlede totalt med ansættelsen af Peter Hyballa. En ansættelse, der skabte voldsomme problemer og splid mellem truppen, træneren og bestyrelsen, da han - ifølge truppen - både ydede psykisk og fysisk vold mod truppen.

Senest har midlertidig træner Michael Kryger sygemeldt sig - ifølge Ekstra Bladet fordi han er blevet sat under et voldsomt pres af ejergruppen,.