• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Kenneth Jensen

Dansk klub tvunget til nedrykning

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

1. divisionsklubben Fremad Amager melder nu ud i en pressemeddelelse, at man rykker ud af NordicBet Ligaen, selv om det skulle ende med nok point til en overlevelse på banen.

Af Kenneth Jensen

De er presset på banen, hvor der skal seks point i de sidste to runder til, hvis Fremad Amager skal have nogen som helst chance for at komme forbi Hobro, der er netop seks point foran i NordicBet Ligaen.

Men selv hvis det ender med overlevelse i den næstbedste række, er det sikkert, at Fremad Amager rykker ud af landets næstbedste række.

Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Årsagen er, at klubben ikke kan få licens til at spille i den næstbedste række i den kommende sæson, fordi økonomien er elendig.

Ifølge de nye ejere er forklaringen på den elendige økonomi, at den tidligere ejer, russiske Anton ZIngarevich, har efterladt en stor regning til de nye ejere, der blandt andet forklarer, at klubben skylder 900.000 til en ghanesisk klub.

Et beløb, som ikke er blevet betalt.

- Fremad Amager har valgt at prioritere at få styr på økonomien i klubben her og nu, så klubbens overlevelse sikres på den korte bane. Ejerne har i det seneste år investeret et to-cifret millionbeløb i Fremad Amager, men det er en usund måde at drive forretning på – så det kommer vi til at justere. Det betyder vi fra næste sæson går efter at drive klubben med færre omkostninger og skabe en sund forretning som vi kan bygge videre på, siger Lars Hein på vegne af ejerkredsen i pressemeddelelsen og forklarer:

- Fremad Amager skylder bl.a. 900.000 kr. til en ghanesisk klub, som den tidligere ejer, russiske Anton Zingarevich, trods gentagne rykkere ikke har betalt – og med en sådan gæld kan DBU ikke tildele licens til 1. division. Vi har dog vundet en sag mod Anton Zingarevich i retten, der giver Fremad Amager ca. 1 million kr. i erstatning indenfor 1-2 måneder. Dette beløb har vi allerede skriftligt aftalt med den ghanesiske advokat, at vi bruger til at betale den udestående gæld med.

Det fremgår også, at klubben skylder penge til Ama'r Sport, som man nu afdrager på.

Arbejdet på den korte bane er altså at få ryddet op i klubben, og i næste sæson er håbet, at man kan spille med om oprykning til 1. division.

Næste opgave for Fremad Amager er en hjemmekamp mod Nykøbing FC.