• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Jacob Quvang

EfB-træner i modvind: Er ikke velkommen i Danmark

Foto: Getty Images

Esbjerg-træner Peter Hyballa fortæller til TV3 Sport, at han ikke føler sig velkommen i Danmark.

Af Jacob Quvang

Over den seneste tid er dårlige sager omhandlende Esbjerg-træner Peter Hyballa i hovedrollen vokset støt. 

Blandt andet har flere danske medier beskrevet, hvordan den tyske træner skulle have mobbet sine spillere, afstraffet dem fysisk og endda slået en anden. 

Det har blandt andet fået Spillerforeningen til at anmelde sagen til Arbejdstilsynet

Hidtil har Peter Hyballa afvist at have slået en af sine spillere, ligesom han også har fortalt, at han ikke har vredet en brystvorte rundt på en anden. 

Til TV3 Sport afviser den tyske træner endnu engang de anklager, der er rettet mod ham. 

- Jeg føler, at jeg slet ikke er velkommen i dette land, fortæller Peter Hyballa til TV3 Sport, efter at han har afvist anklagerne. 

Til gengæld forlader Hyballa ikke det esbjergensiske fodboldflagskib frivilligt.

- Jeg har hørt, at spillerne i klubben de seneste år er gået til ledelsen og har fået træneren fyret. For mig er det fuldstændig vanvittigt, at spillerne har så meget magt, at de kan beslutte, hvad der sker med træneren. Måske har nogen prøvet på det nu, men jeg er her stadig. Og jeg bliver, påpeger Hyballa og henviser til de to tidligere trænere Lars Olsen og Jonas Dal.

Peter Hyballa er hentet til Esbjerg som ny træner denne sommer af de nye amerikanske ejere Pacific Media Group. Bestyrelsesformand for klubben Michael Kalt forklarer også, at handlingerne ikke stemmer overens med klubbens værdier. 

- De handlinger repræsenterer ikke den kultur, som vi forsøger at skabe i Esbjerg. Vi mener heller ikke, at de er nødvendige i træningen.

- Vi har forklaret det til Peter, og jeg er sikker på, at han forstår, at han befinder sig i et nyt arbejdsmiljø i Danmark, forklarer Michael Kalt. 

Michael Sahl Hansen forholder sig ligeledes til anklagerne om den tyske træner til TV3 Sport.

- Det er så langt væk fra vinduet, som det faktisk kan være. Det her handler ikke om kulturforskelle. Jeg kender ikke en kultur, hvor den slags er i orden. 

- Det er ting, der ikke er normalt, og som vi ikke skal se på danske arbejdspladser eller i fodboldklubber eller i sporten, fordi der har vi de samme regler i sportens verden. Det er ikke bare en undskyldning, at det er sport, fortæller Michael Sahl Hansen til TV3 Sport. 

Det er første gang nogensinde, at Spillerforeningen har bragt forholdene i en dansk klub videre til Arbejdstilsynet for at få objektive øjne på sagen. 

- Det skulle undre mig meget med de beskrevne forhold, at de synes, at det, der er foregået på Esbjergs anlæg, har været inden for skiven, vurderer Michael Sahl Hansen. 

Tidligere har dansk fodbold-ekspert Poul Hansen været ude og kritiserer Peter Hyballas ledelsesform ved at kalde træneren for rablende vanvittig. Det kan du læse mere om her.

Peter Hyballa fik noget af en lunken debut for Esbjerg, da 1. divisionsklubbens sæsonåbningskamp søndag blev afbrudt i anden halvleg på grund af tordenvejr. Her var Esbjerg bagud 0-1 mod Vendsyssel. 

Du kan se hele indslaget om den tyske træner i videoklippet over artiklen.