• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Mikkel Fuhr Nielsen

Vild forvandling: Nu bomber dansker løs

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det begynder igen at dufte af Superliga-fodbold på den jyske østkyst, hvor AC Horsens med fire spillerunder igen indtager førstepladsen i NordicBet Ligaen.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Siden midten af marts har AC Horsens besluttet sig for ikke at tabe en fodboldkamp i NordicBet Ligaen. Det har bragt dem på førstepladsen i landets næstbedste fodboldrække med fire spillerunder igen.

De gode resultater og duften af Superliga-fodbold igen glæder selvsagt holdets cheftræner Jens Berthel Askou.

- Det er dejligt, at vi er kommet dertil, hvor vi har håbet på at ligge. Det har taget os lidt tid, men det er dejligt, at vi er der nu. Vi kan godt mærke, at det begynder at summe rigtig meget rundt omkring os. Folk er meget begejstret for topkampen og lever sig ind i det, siger han til Tipsbladet.

- Vi har lagt på flere steder i løbet af sæsonen. De ting vi havde sat os for inden sæson gik i gang er vi blevet bedre til i løbet af året. Vi har virkelig udviklet os henover vinteren, vi har haft en fantastisk opstart og fået samlet truppen til det bedre i løbet af foråret.

Et af de steder AC Horsens har lagt på i denne sæson er på målkontoen. Den 25-årige forsvarsspiller Magnus Jensen har inden denne sæson scoret syv mål i sin professionelle fodboldkarriere ifølge Transfermarkt. Det har han af en helt særlig årsag mere end fordoblet på under et år.

- Jeg ved ikke, om det var en genistreg, at bruge ham som angriber. Det var helt oplagt. Magnus [Magnus Jensen, red.] har en vild mentatlitet i forhold til at ville vinde. Så har han nogle fysiske kompetencer, som kommer til sin ret inde i feltet i begge ender.

Han er knap to meter høj, og har hele karrieren opereret i det centrale forsvar, men nu viser han sig skarp i begge ender af banen.

- Det har vi udnyttet i perioder, hvor vi skal frem og jagte et resultat, og så har vi forsøgt at lege med det i andre perioder af kampene. Det har han løst rigtig godt, så det har været brugt som et taktisk greb i forhold til hvilke modstandere vi står overfor, siger Jens Berthel Askou.

Hvor vil han egentlig helst selv spille henne?

- Han er ikke så forfængelig i forhold til hvor han spiller henne, så da han kom tilbage efter en lang pause, så var han bare glad for at spille igen. Han elsker at forsvare, men han elsker også at komme op i den anden ende og gøre en forskel. Han er en kæmpe holdspiller, og vi har så fundet ud af, at han har nogle kompetencer som afslutter og chanceskaber.

Magnus Jensen har i denne sæson scoret ti mål og lagt op til yderligere fire for AC Horsens. De mange år som forsvarsspiller er en af årsagerne til den nyopdagede målnæse ifølge cheftræneren.

- Han har ikke haft trænet sit målgen og sin positionering i feltet, men det har han hurtigt lagt på. Derudover har han en god intelligens, og han ved som forsvarsspiller, hvor det er ubehageligt, at angriberne løber hen, og det kan han overføre til sit eget spil som angriber.

Hvor Magnus Jensen i sæsonens sidste fire kampe bliver placeret på banen forbliver i det uvisse, da Jens Berthel Askou har i sinde at bruge ham, der hvor han spiller den vigtigste rolle.

AC Horsens møder fredag FC Helsingør, inden Nykøbing FC, FC Fredericia og Hvidovre venter i sæsonens sidste kampe. Der skal findes to Superliga-oprykkere

Magnus Jensen kom til AC Horsens fra Skive IK i januar 2020. Her har han siden spillet 56 kampe og scoret ti mål i denne sæson. Der er dog et stykke op til holdets topscorer Casper Tengstedt, som har scoret 14 gange.