Video : Tipsbladet
1. division

Her er AaB's midlertidige træner

AaB har sagt farvel til Oscar Hiljemark, der er skiftet til IF Elfsborg. Her er nordjydernes nye træner.

De ligger nummer to i NordicBet Ligaen og er på sikker kurs od Superligaen, men ikke alt har været perfekt for AaB i denne sæson.

Klubben har netop sagt farvel til træner Oscar Hiljemark, der er skiftet til IF Elfsborg, og AaB har netop præsenteret manden, der skal styre skibet i mål resten af sæsonen.

Det bliver assistent Mathias Haugaasen, der overtager jobbet som cheftræner midlertidigt.

Derefter skal AaB altså finde manden, der skal styre holdet, når den i næste sæson står på Superliga-fodbold efter et enkelt år i den næstbedste række.

Du kan her læse mere om Tipsbladets bud på, hvem der kan blive den næste cheftræner for AaB.

AaB oplyser, at Hiljemark er blevet solgt. Det fremgår dog ikke, hvor meget man har fået for cheftræneren.

- Vi forlængede i maj 2023 aftalen med Oscar Hiljemark, fordi vi ser ham som et stort trænertalent, og det er kun naturligt, at der især i Sverige har været opmærksomhed omkring Oscars udvikling og trænerkvaliteter.

- Oscar overtog rollen på et særdeles kritisk tidspunkt, men alligevel var vi få marginaler fra at redde os i sidste sæson. I denne sæsons 25 ligakampe har Oscar resultatmæssigt sammen med den øvrige stab og spillertruppen til fulde løst opgaven med en flot pointhøst, og vi er tilfredse med, hvor vi står i dag, fortæller Ole Jan Kappmeier.

- Derfor havde vi heller ikke forestillet os, at vi skulle skifte cheftræner nu, men efter Elfsborgs henvendelse og Oscars ønske er vi efterfølgende blevet enige om betingelserne om en transfer, hvorfor vi har valgt at indgå en aftale, forklarer Ole Jan Kappmeier.

- Vi vil gerne takke Oscar for en dedikeret indsats for AaB, og vi ønsker ham det allerbedste fremover. Samtidig er vi trygge ved, at vores dygtige assistenttræner Mathias Haugaasen foreløbig står i spidsen for holdet, ligesom vi naturligvis har igangsæt processen omkring en rekruttering af ny cheftræner, slutter Ole Jan Kappmeier.

Oscar Hiljemark siger:

- Selvom jeg har haft tre et halvt meget omskiftelige år i AaB og Aalborg, så har familien og jeg været enormt glade for at være her.

- Vi kom til Aalborg, mens Covid-19 var på sit højeste (oktober 2020, red.), og dernæst skete mit karrierestop som spiller, inden jeg så blev først assistenttræner og siden cheftræner, og jeg vil være evigt taknemmelig for, at AaB på den måde hjalp mig videre og gav mig chancen som træner, siger Oscar Hiljemark.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg har store ambitioner og ønsker at kæmpe med om titler og spille i Europa, og den del kan min nye klub tilbyde mig med det samme, og jeg synes, at jeg efterlader AaB et godt sted, tilføjer Oscar Hiljemark.

- Jeg vil takke fansene for opbakningen og takke spillerne, staben og alle i AaB for en intens og lærerig periode sammen, og jeg vil altid følge klubben tæt, lyder det fra Oscar Hiljemark.