• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Historisk: 16-årig blev yngste debutant nogensinde

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Da Phun Mang i går kom på banen for Esbjerg fB, blev han klubbens yngste førsteholdsspiller i historien. Han overgik en holdkammerat med 30 dage.

Af Anders Dehn

Ud med det gamle, ind med det nye.

Da rutinerede Jakob Ankersen i går lod sig udskifte, mens hans tog sig til baglåret, kom en ung knægt ind i stedet for ham. Så ung, at han blev Esbjerg fB's yngste førsteholdsspiller nogensinde.

Phun Mang hedder han, og han var lige præcis 16 år og 31 dage gammel, da han gik på banen i opgøret mod Silkeborg IF. Det var tredje gang i denne sæson, at han var med i kamptruppen, og altså første gang, han kom på banen i en gældende kamp. Mang fik også spilletid i vinterens træningskampe.

Esbjerg-teenageren kommer oprindeligt fra bornholmske Rønne IK og skiftede til EfB i 2019. Han er officielt stadig U17-spiller, men har altså været med til alle førsteholdets kampe i 2021.

Mang har taget Esbjerg-rekorden fra en af sine nuværende holdkammerater. Mads Larsen var 16 år og 61 dage gammel, da han i november 2017 kom på banen i en kamp mod Brabrand IF. Siden har han spillet yderligere 24 kampe for klubben, men i denne sæson er det kun blevet til én i 1. division og to i pokalturneringen.

I torsdagens topopgør mod Silkeborg var Larsen da heller ikke i kamptruppen. Esbjerg tabte 2-1 og mistede dermed et vigtigt skridt i oprykningsræset.

Læs mere om kampen her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus