• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Mads Bye Marboe

Lykkelig Friis: Ser et stort potentiale i Viborg

Foto: Getty Images

Lars Friis er ny cheftræner i Viborg FF.

Af Mads Bye Marboe

Viborg FF har fået afløseren for Jacob Neestrup på plads. Den nu tidligere AGF-assistent Lars Friis skal være ny cheftræner i domkirkebyen, hvor han har første arbejdsdag på mandag.

Og det glæder sportschef Jesper Fredberg, der mener, at Lars Friis på mange punkter passer godt ind i klubben.

- Vi har haft en lang og grundig ansættelsesproces, og vi er rigtig glade for at præsentere Lars Friis, som vi ser et rigtigt spændende trænerpotentiale i. Han er fodboldfagligt rigtig stærk og har erfaring fra det højeste niveau herhjemme, ligesom han også har fået erfaring fra udlandet, hvor han var en del af et dygtigt trænerteam i Brentford, indleder han over for klubbens hjemmeside og fortsætter:

Læs også:William Kvist svarer på Ståle-kritik: Jeg har vist, jeg kan

- Han har baggrund som talentudvikler, og vi ved, at han som leder er rigtig dygtig til at arbejde med mennesker. Han har en stærk personlighed, som, vi er sikre på, passer godt ind både med vores spillertrup og staben omkring holdet.

- Samtidig passer hans fodboldmindset rigtig godt ind på vores spillestil, som han skal være med til at videreudvikle, og forhåbentlig kan vi sammen rykke os til et endnu højere niveau.

44-årige Friis kommer som nævnt fra en rolle som assistenttræner i AGF, og han ser et stort potentiale i sin nye arbejdsgiver.

Læs også:Fredericia leder efter forstærkninger - særligt til denne position

- Først og fremmest er jeg rigtig glad og stolt over at få muligheden i Viborg FF, som er en klub, jeg synes hører til i det bedste selskab. Det er en klub i rigtig positiv udvikling, og jeg synes især, at der i de seneste år er blevet lavet et flot arbejde med et spændende og langsigtet projekt, som jeg glæder mig meget til at blive en del af.

- Det er en fed klub i en fodboldby med fantastisk opbakning fra en imponerende fanbase, og det er en klub med en flot historie, der gennem tiden har fostret mange store profiler i dansk fodbold.

- Jeg har fulgt projektet de seneste år, og strategien tiltaler mig rigtig meget. Det er en interessant spillestil, og man vil gerne bringe de unge spillere frem. Det er noget af det, jeg brænder for, og jeg ser et rigtig stort potentiale i klubben. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med arbejdet, lyder det fra Friis.

Lars Friis overtager et Viborg-hold, der fører NordicBet Ligaen.

Læs også:Officielt: Friis bliver ny Viborg-chef - Mølby skal være AGF-assistent

Læs også:Mølby får resten af sæsonen i AGF: Kan sagtens fortsætte

Læs også:Leder: Dette kan vi glæde os over midt i corona-katastrofen

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Optakt: AaB - SønderjyskE

To af ligaens mest formsvage hold mødes i en kamp, der kan blive afgørende for, om de kommer i top 6.

Mere Superliga

Fokus