Video : Tipsbladet
1. division

- Mange amerikanske investorer har en arrogance

FC Helsingørs amerikanske medejer mener, at amerikanske investorer kommer til Europa med en arrogance og bør tilpasse sig.

Det er sandt for dyden ikke alle klubber, der har succes med amerikanske investorer.

I dansk fodbold kan man pege på både SønderjyskE og Esbjerg fB, der begge flirter med nedrykninger efter en amerikansk overtagelse, mens Fremad Amager i en kort og kaotisk periode var ejet af to amerikanere over vinteren. 

Men FC Helsingør er en succeshistorie på det punkt. Klubben er medejet af amerikanske Jordan Gardner og flirter med et comeback til Superligaen, efter at de har nydt et par gode sæsoner, og det skyldes ikke mindst en villighed til at tilpasse sig, siger Jordan Gardner i et interview med L’Equipe.

- Vi har ændret os. Mange amerikanske investorer ankommer til europæisk fodbold med en arrogance og tror, at det, der har gjort dem succesrige i amerikansk sport, kan gøre det samme her. Det er falsk. Du skal stole på de mennesker, du rekrutterer, og tilpasse dig den lokale kultur, siger Jordan Gardner og fortsætter:

-  Jeg investerede her, fordi, ja, jeg ser det her eventyr som et skridt mod noget større, men frem for alt fordi dansk fodbold udvikler sig, og man kan opleve ting her, og det er et land, der foran andre lande i Europa.

I selvsamme artikel giver FC Helsingørs cheftræner, Morten Eskesen, et eksempel på, at Jordan Gardner og ledelsen var villig til at tilpasse sig. I starten hentede de en håndfuld amerikanere til klubben, men da Morten Eskesen gik til ledelsen og forklarede, at de ikke var gode nok, blev de hurtigt afskibet, fortæller han.

FC Helsingør er i dag nummer tre i NordicBet Ligaen, hvor de to øverst hold rykker op.