Video : Tipsbladet
1. division

Ny Dorgu på vej: Patrick er min inspiration

Patrick Dorgu er kun 18 år og har allerede slået sit navn fast i Serie A for Lecce. Men snart kan en ny Dorgu være på vej til et stort gennembrud. Tipsbladet har talt med lillebror Ifenna Dorgu.

Det er ikke alle vel undt at starte inde mod Juventus i en alder af bare 18 år.

Det var ikke desto mindre virkelighed for Patrick Dorgu, der på trods af sin unge alder allerede har smagt på voksenfodbold for Lecce i Serie A.

Men Patrick Dorgu har også en talentfuld lillebror – Ifenna Dorgu – der kan være den næste i Dorgu-familien til at stå foran et stort gennembrud på den helt store scene.   

Den 17-årige lillebror slår til dagligt sine folder i HB Køge, hvor han i denne sæson har taget springet fra ungdomsfodbold til seniorfodbold. Her er det blevet til ti optrædener med ét mål til følge, hvortil det dog skal nævnes, at langt de fleste af kampene har været ganske korte indhop.

Men efter en svær tilvænningsperiode til seniorfodbolden, har Ifenna Dorgu endelig vænnet sig til at det hele går lidt hurtigere.

- I starten var det svært, fordi man lige skal vænne sig til fysikken og tempoet. Det tog lidt tid, men nu har jeg vænnet mig til det, så det er lidt nemmere, fortæller Ifenna Dorgu til Tipsbladet.

Det har da heller ikke været uden research og grundig forberedelse, at lillebror Dorgu har banet sig vej til de voksnes rækker. 

- Jeg har lært, at jeg skal være klogere end min modstander, så jeg kan snyde dem, så de ikke er i ryggen på mig, når jeg får den. For så mister jeg den.

Bruger storebror som inspiration

Og hvordan gør man så det? Man spørger da bare sin storebror Patrick Dorgu, der netop er udtaget til det danske u21-landshold og spiller weekend efter weekend for Lecce i Serie A. 

-  Selvfølgelig bruger jeg Patrick som inspiration. Jeg kan få råd af ham og jeg kan stille spørgsmål til ham omkring, hvordan det er at spille foran så mange mennesker, så jeg kan gøre mig selv klar til det.

Ifenna Dorgu lever af at score mål og har altid vidst hvor målet stod. I sidste sæson blev han klar topscorer i U17-divisionen med 29 mål. Og selvom storebror Patrick har lidt andre arbejdsopgaver i form af sin position som venstre back, så har han stadig været en stor hjælp for HB Køge-angriberen. 

- Patrick har tidligere spillet angriber, ligesom mig, så han tænker som en angriber. Han ved, hvordan man skal spille, så han har hjulpet mig rigtig meget løb i feltet, hvordan jeg skal snyde en modstander og én mod én-situationer.

De to brødre er da heller ikke kommet sovende til succesen. Fodbolden kom ind med modermælken, og brødreparret har siden de kunne gå brugt adskillige timer på grønsværen sammen.

- Vi spillede hver eneste dag, og det begyndte allerede da vi var tre eller fire år.

Men hvem var egentlig den bedste af de to brødre dengang?

- Patrick har altid spillet med nogle, der var ældre end ham selv, fordi han var så dygtig. Jeg var også meget dygtig, men hvis jeg skal være helt ærlig, så var Patrick nok den bedste, indrømmer lillebror over for Tipsbladet.

Nu bor de to brødre over 2000 kilometer fra hinanden og kan derfor ikke lige gå ud i haven og sparke på mål, som de tidligere har gjort så mange gange. Men det har ikke skærpet kontakten mellem Patrick og Ifenna.

-  Jeg taler med Patrick hver eneste dag over telefonen, og vi har et rigtig godt forhold. Jeg ser alle hans kampe, når jeg ikke selv spiller.

I første omgang skal Ifenna dog koncentrere sig om sin egen karriere i HB Køge. Og det skal han gøre i nogle år endnu. Han har nemlig lige underskrevet en lang kontrakt med klubben.

- Jeg elsker at spille fodbold, og jeg har det godt i Køge. Jeg har været her et stykke tid og jeg føler mig hjemme. Jeg stoler på projektet her, fortæller Ifenna Dorgu umiddelbart efter sin kontraktforlængelse til Tipsbladet.

Hvad næste destination hedder for den unge angriber, er ikke noget han tænker på. Men det betyder ikke, at han ikke drømmer om udlandet. Hans største drøm er nemlig at spille for Manchester City, som han har været fan af siden 2012.