• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Victor Risager

Ny Esbjerg-træner: Har fået et rigtig godt førstehåndsindtryk

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Olafur Kristjansson er tilfreds med det, han har set i sine første træningspas i Esbjerg fB.

Af Victor Risager

Esbjerg fB kunne gå på sommerferie for et par uger siden, men tirsdag var Superliga-nedrykkerne tilbage på træningsbanen, og det var med en ny cheftræner.

Olafur Kristjansson har således overtaget tjansen i Esbjerg fB, der i sidste sæson havde hele fire forskellige trænere i form af John Lammers, Claus Nørgaard, Lars Olsen og Troels Bech. Og efter sine første dage i Esbjerg har den islandske cheftræner været glad for det, han har set.

Læs også:Færdig i Hobro: Sidste aktion var et rødt kort

- Jeg har fået et rigtig godt førstehåndsindtryk af klubben, rammerne, spillertruppen og staben omkring holdet, så det er dejligt. Nu skal vi bruge de kommende dage og uger på at lære hinanden at kende ordentligt, og den proces glæder jeg mig til at tage hul på og gå i dybden med.

- Men jeg kan allerede nu konstatere en stor spilleglæde blandt spillerne, og det kan mærkes, at de har glædet sig til at komme på græs igen efter en pause, og den energi, power og tro på tingene skal vi fastholde, da det skal være kendetegnende for EfB, og den måde vi vil præsentere os på i kampene, siger Olafur Kristjansson til efb.dk.

Læs også:Ny Esbjerg-træner klar i mælet: Der skal spillere ind

Trods de mange trænerudskiftninger i den seneste sæson kunne Esbjerg fB ikke redde frisag i Superligaen, og de rykkede ned til NordicBet Ligaen. Olafur Kristjansson har dog ambitioner om at vende hurtigt tilbage til Superligaen.

-  Et af de budskaber jeg har givet spillerne er, at vi skal kigge frem. Der er ingen grund til at gå rundt og kigge i bakspejlet, for det bliver vi ikke bedre af. Faktum er, at vi skal spille i NordicBet Ligaen, og det bliver ikke nogen let opgave at slutte på en af de to øverste placeringer, som er vores fælles mål i EfB, siger han.

Olafur Kristjanssons første opgave som Esbjerg fB-træner i NordicBet Ligaen bliver et udebaneopgør mod Skive IK den 12. september. Forinden venter fire venskabskampe.  

Læs også:Kampprogram offentliggjort: Her er første spillerunde i NordicBet Ligaen

Læs også:Esbjerg fB tester mod to Superliga-hold

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus