• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Mathias Høj Jensen

Præsenterer ny cheftræner: Fortid i tysk storklub

Foto: Getty Images

Peter Hyballa er ny cheftræner i 1. divisionsklubben Esbjerg fB.

Af Mathias Høj Jensen

Esbjerg har præsenteret Peter Hyballa som ny cheftræner i klubben.

Det bekræfter klubben på sin hjemmeside.

Hyballa afløser islandske Olafur Kristjansson, som blev fyret i Esbjerg tidligere på måneden, efter klubben ikke rykkede op i 3F Superligaen. 

Den 45-årige tysk-hollænder får Maik Drzensla som assistenttræner og Robin Adriaenssen som fysisk træner, og han vil tiltræde jobbet efter sommerferien.

- Jeg er glad for at være her i EfB, som er en stor klub, og ser frem til at tage hul på forberedelserne til den nye sæson, hvor målet er at rykke op i Superligaen. Jeg har klare idéer med spillet, hvor et højt pres på banen vil fylde meget samtidig med, at vi skal udvikle unge spillere og gøre dem bedre til et endnu højere niveau. Desuden er jeg glad for, at Maik og Robin kommer til Esbjerg sammen med mig, da de begge er top-eksperter inden for fodboldområdet, siger Hyballa.

Administrerende direktør i Esbjerg fB, Brian Bo Knudsen, glæder sig til at drage nytte af Hyballas erfaringer i fodboldverdenen.

- Vi byder Peter Hyballa velkommen til Esbjerg og EfB, og vi ser frem til, at han starter op på den anden side af sommerferien med holdet. Hyballa har erfaringer, kompetencer og resultater i den spillestil, som skal kendetegne EfB fremadrettet, så vi er rigtig glade for at have lavet en aftale med ham, lyder det fra Knudsen.

Hyballa kommer ind til jobbet som cheftræner i Esbjerg efter flere trænerjobs i Europa. Han har blandt andet været assistenttræner og cheftræner på U19-holdet i den tyske storklub Bayer Leverkusen. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020