Video : Tipsbladet
1. division

Ronnie Schwartz gør comeback i dansk fodbold

Den tidligere Superliga-topscorer Ronnie Schwartz gør comeback i dansk fodbold efter tæt på et års fravær.

Ronnie Schwartz skal efter tæt på et års fravær fra fodbolden igen snøre støvlerne. Hans seneste klub var Hobro IK, som han sagde farvel til sidste sommer.

NordicBet Liga-klubben FC Fredericia oplyser således i en pressemeddelelse, at de har skrevet en kort kontrakt med 34-årige Ronnie Schwartz, der går under navnet 'plaffeministeren.'

- Vi håber og tror på, at Ronnie med sin rutine og erfaring kan hjælpe resten af truppen og bidrage i den resterende del af sæsonen - både på og udenfor banen, siger direktør, Stig Pedersen, om tilføjelsen.

Ronnie Schwartz har siden lørdag trænet med i FC Fredericia, og det er altså gået så godt, at det nu bliver til et kort samarbejde. Cheftræner Michael Hansen kender Ronnie Schwartz fra deres fælles tid i Silkeborg IF.

Det samarbejde foregik med stor succes, da Ronnie Schwartz havde en nøglerolle på det SIF-mandskab, der sikrede sig oprykning i 2018/2019-sæsonen. Den efterfølgende Superliga-sæson var også med en brandvarm plaffeminister i Søhøjlandet, hvilket sikrede ham et skifte til FC Midtjylland.

Ronnie Schwartz har mulighed for at debutere for FC Fredericia allerede på fredag, hvor man skal op imod angriberens tidligere arbejdsgiver Silkeborg IF i DBU Pokalen.

Ronnie Schwartz har tidligere repæsenteret klubber som Brøndby IF og Randers FC, mens det er blevet til udlandsophold i Guingamp, Waasland-Beveren og Charlton. Størst succes har han dog haft indenfor Danmarks grænser. I 2020 blev han blandt andet Superliga-topscorer.

FC Fredericia indtager fjerdepladsen i NordicBet Ligaen og har altså haft et hul at skulle udfylde i angrebet, efter man solgte Adam Jakobsen til Brommapojkarna i Sverige.