• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Mads Bye Marboe

Skarpe Fredericia tog tre vigtige point i topbrag

Foto: Getty Images

FC Fredericia hentede fredag aften tre vigtige point i Viborg, hvor man vandt med 2-0.

Af Mads Bye Marboe

Fredag aften var der dømt topbrag i NordicBet Ligaen, da Viborg FF og FC Fredericia bragede sammen på førstnævntes hjemmebane, og der var masser på spil, for begge mandskaber havde brug for en sejr for at holde trit med Vejle Boldklub.

Første interessante situation fandt sted efter et lille kvarter. Viborg-angriberen Alassana Jatta blev nedlagt af Christian Ege i feltet, men det blev vurderet, at Fredericia-spilleren ramte bolden først, og spillet fortsatte trods protester fra hjemmeholdet.

Generelt var den første halve time chancefattig, men efter en halv time lykkedes det FC Fredericia at sparke bolden i mål. Kristian Kirkegaard, der var hurtigst over en returbold, var dog løbet i offside inden skudøjeblikket, så scoringen blev annulleret.

Efter 36 minutter kom Fredericia atter tæt på, da Agon Mucolli brød igennem i venstresiden og fik smækket bolden ind i hovedet på Mathias Gertsen, men Brandon Austin diskede op med en feberredning på stregen.

Læs også:Millionstrid: Jonas Dal og Esbjerg fB skal snart i retten

Og stå stod det 0-0 ved pausen.

I anden halvleg kom Viborg bedst ud og spillede sig til flere fornuftige muligheder i halvegens indledning, men det var gæsterne, der lavede kampens første mål.

Der var spillet 67 minutter, da Dennis Høegh blev spillet fri i Viborg-feltet, og med en fin afslutning fik han sendt bolden over i det lange hjørne.

Viborg var tæt på at udligne seks minutter senere, da et flot kontraangreb havnede for fødderne af Frederik Brandhof, som gav sig selv plads til en afslutning med en flot førsteberøring, men midtbanespilleren sparkede i sidenettet.

Læs også:FC Midtjylland-talent jagter gennembrud: Klubben tror på mine kvaliteter

I det 80. minut var også Tobias Bech ikke langt fra, men Alexander Nybo leverede en stærk redning på indskifterens forsøg.

Det skulle i stedet blive Fredericia, som få minutter senere satte opgørets anden scoring ind. Her var Victor Torp pludselig sluppet alene igennem med Viborg-keeper Austin, og han var køligheden selv. Med et flad afslutning gjorde han det til 2-0.

Samme cifre var at finde på måltavlen ved slutfløjt, hvorfor Jonas Dal og hans tropper kunne juble over tre vigtige point.

FC Fredericia er nu seks point efter Vejle, der til gengæld har en kamp i hånden. Viborg FF er yderligere et point efter NordicBet Ligaens førerhold.

Læs også:NordicBet Ligaen domineres af jyske hold: Vi har en stor talentmasse

Læs også:FC Fredericia i problemer: Præsenterer røde tal

Læs også:Agon Mucolli: Lige før Arbnors succes betyder mere end min egen

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus