1. division

Skarpe Fredericia tog tre vigtige point i topbrag

FC Fredericia hentede fredag aften tre vigtige point i Viborg, hvor man vandt med 2-0.

Fredag aften var der dømt topbrag i NordicBet Ligaen, da Viborg FF og FC Fredericia bragede sammen på førstnævntes hjemmebane, og der var masser på spil, for begge mandskaber havde brug for en sejr for at holde trit med Vejle Boldklub.

Første interessante situation fandt sted efter et lille kvarter. Viborg-angriberen Alassana Jatta blev nedlagt af Christian Ege i feltet, men det blev vurderet, at Fredericia-spilleren ramte bolden først, og spillet fortsatte trods protester fra hjemmeholdet.

Generelt var den første halve time chancefattig, men efter en halv time lykkedes det FC Fredericia at sparke bolden i mål. Kristian Kirkegaard, der var hurtigst over en returbold, var dog løbet i offside inden skudøjeblikket, så scoringen blev annulleret.

Efter 36 minutter kom Fredericia atter tæt på, da Agon Mucolli brød igennem i venstresiden og fik smækket bolden ind i hovedet på Mathias Gertsen, men Brandon Austin diskede op med en feberredning på stregen.

Og stå stod det 0-0 ved pausen.

I anden halvleg kom Viborg bedst ud og spillede sig til flere fornuftige muligheder i halvegens indledning, men det var gæsterne, der lavede kampens første mål.

Der var spillet 67 minutter, da Dennis Høegh blev spillet fri i Viborg-feltet, og med en fin afslutning fik han sendt bolden over i det lange hjørne.

Viborg var tæt på at udligne seks minutter senere, da et flot kontraangreb havnede for fødderne af Frederik Brandhof, som gav sig selv plads til en afslutning med en flot førsteberøring, men midtbanespilleren sparkede i sidenettet.

I det 80. minut var også Tobias Bech ikke langt fra, men Alexander Nybo leverede en stærk redning på indskifterens forsøg.

Det skulle i stedet blive Fredericia, som få minutter senere satte opgørets anden scoring ind. Her var Victor Torp pludselig sluppet alene igennem med Viborg-keeper Austin, og han var køligheden selv. Med et flad afslutning gjorde han det til 2-0.

Samme cifre var at finde på måltavlen ved slutfløjt, hvorfor Jonas Dal og hans tropper kunne juble over tre vigtige point.

FC Fredericia er nu seks point efter Vejle, der til gengæld har en kamp i hånden. Viborg FF er yderligere et point efter NordicBet Ligaens førerhold.