Foto: IMAGO
1. division

Hjemløs i en måned: Det bliver B.93's nye bane

Københavns Kommune har stadfæstet, at renoveringsarbejdet på Østerbro Stadion påbegyndes i starten af næste år. Derfor kan B.93 fortsat spille sin hjemmekampe på Østerbro som minimum frem til sommer - dog skal man i den første måned af sæsonen til Vanløse.

Tilbage i november fremgik det af et notat fra Kultur- og Fritidsudvalget, som Tipsbladet er i besiddelse af, at B.93 bliver tvunget væk fra sin hjemmebane.

Årsagen? Østerbro Stadion skal renoveres, hvor der blandt andet skal lægges varme i banen.

Det er et krav til alle klubber, der spiller i landets næstbedste række, at der er varme i banen. Den oprindelige plan var, at renoveringsarbejdet skulle påbegyndes her i foråret, men det er altså blevet udskudt.

Det fremgik af notatet, og nu er det altså blev stadfæstet af Københavns Kommune. Det betyder også, at banen endnu ikke er klar til at spille fodbold på.

- Kommunen har valgt at udskyde byggeriet med et år, så det igangsættes i foråret 2025. Så vi spiller i foråret på Østerbro Stadion foruden de to første kampe, som vi spiller i Vanløse, da banen på grund af den manglende varme ikke er klar, siger administrerende direktør i B.93, Patrick Hyldgård, til Tipsbladet.

B.93 har i denne sæson fået dispensation til at spille i 1. divison uden varme i banen. Den skal de altså have fornyet til efteråret, såfremt man sikrer sig en sæson mere i Danmarks næstbedste række.

- Vi skal have en dialog med Divisionsforeningen, når den tid kommer. Der er masser af forhold, som vi skal tage højde for. Hvis vi også spiller 1. division i næste sæson, så skal vi finde ud af, om vi kan møde dispensationskravene.

Sikkert er det, at B.93 skal finde en ny hjemmebane i foråret 2025, når renoveringsarbejdet påbegyndes. Der er dog stadig krav om, at B.93 finder en bane med varme i.

- Vi skal finde et stadion, som er godkendt til 1. division. Fremad Amager har spillet 1. division indtil sidste år, men jeg kender ikke til, om Sundby Idrætspark opfylder kravene til at spille 1. division. Vi har ikke kigget ind i det endnu. Det vi ved, er, at vi ikke kan spille på Østerbro Stadion.

Forsinket med et år
Den oprindelige plan var, at renoveringsarbejdet skulle være påbegyndt i starten af 2024, men forsinkelser i udbudsprocessen gjorde, at det nu er blevet udskudt. Mens arbejdet stod på, var planen, at man skulle have spillet i Valby eller Vanløse, mens man stadig havde sin dispensation.

Den går bare ikke fra starten af 2025, da man på det tidspunkt, som tingene er nu, ikke vil have en dispensation, og derfor skal finde en bane med varme i.

- Vi er ærgerlige over ikke at skulle spille på vores hjemmebane. Men vi har også skreget på at få en bane med varme i, så vi kan spille der hele året, så vi ikke skal rundt på andre stadions. Først og fremmest glæder vi os rigtig meget over at få en virkelig god bane. Og så er vi helt sikre på, at vores fans og vi som klub kan holde til et halvt år væk fra Østerbro Stadion, siger Patrick Hyldgård til Tipsbladet.

Rykker Østerbro-klubben ud af NordicBet Ligaen, er der ikke krav om varme i banen. Sker det, kan man fortsætte festen og stemningen på Østerbro Stadion, som er ved at blive lidt af en kulturinstitution.

Udover renoveringen af banen på Østerbro Stadion, skal atletikringen rundt om grønsværen også renoveres, men det er et kommunalt projekt, som B.93 ikke på samme måde er involveret i.

B.93 indtager 9. pladsen i NordicBet Ligaen, hvor man har ni og ti point ned til FC Helsingør og Næstved BK under stregen. Kim Engstrøms tropper indleder sæsonen mod Næstved BK, som altså bliver spillet i Vanløse Idrætspark, og det samme gør hjemmekampen mod HB Køge.

Foto: IMAGO.