• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Kenneth Jensen

Tidligere SL-bomber tvunget til karrierestop

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere topangriber Mads Hvilsom indstiller karrieren som 30-årig.

Af Kenneth Jensen

Han var en succeshistorie i Hobro IK og scorede så mange mål, at han i 2015 sikrede sig et skifte til tysk fodbold, men karrieren har været hård ved nu 30-årige Mads Hvilsom, der har været plaget af flere længerevarende og alvorlige skader.

Derfor er han nu været tvunget til at indstille sin karriere, meddeleler Hobro IK i en pressemeddelelse.

Hvilsom blev i 2021 alvorligt knæskadet. Han kom tilbage, men skulle opereres igen i efteråret, og så blev det altså klart: Den skade sætter en stopper for fodboldkarrieren.

- Desværre må jeg stoppe min fodboldkarriere tidligere end forventet. Efter knap to års genoptræning, må jeg sande, at mit knæ ikke kan holde til den belastning som fodboldspillet kræver. Det er altid svært at sige stop for noget, der er sjovt - og det er netop hvad fodbold har været for mig i Hobro IK, siger Mads Hvilsom i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Jeg vil gerne takke klubbens medarbejdere, frivillige, og partnere. Uden jer havde alle de store oplevelser, som jeg tager med fra fodbold, ikke været muligt. En stor tak skal også lyde til både nuværende og tidligere spillere og trænere i Hobro IK. Mange af mine bekendtskaber i klubben har udviklet sig til venskaber, og de mange sportslige højdepunkter vi har opnået sammen, vil jeg tage med mig resten af livet.

Angriberen fik debut på førsteholdet i FC Midtjylland som bare 16-årig, men han havde svært ved at leve op til hypen - FCM har også erkendt, at man brugte ham for tidligt.

Siden var han udlejet et par gange, inden han fandt sig til rette i Hobro IK og altså endte med at lave 16 mål i 33 Superliga-kampe i sæsonen 2014/2015.

Det sikrede han et skifte til Braunschweig i Tyskland. Siden var han forbi Norge og Brann, inden Esbjerg fB hentede ham tilbage til Danmark i 2016. Siden har han været udlejet til Sønderyske, og i 2019 kom han "hjem" til Hobro IK. Men alvorlige skader satte en stopper for hans karriere og mulighed for at hjælpe klubben, der befinder sig i den næstbedste danske række.