• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Tidligere Superliga-topscorer stopper karrieren

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Thomas Dalgaard, der blev topscorer i Superligaen i 2013/14, stopper karrieren efter denne sæson. Det oplyser hans klub, Skive IK.

Af Anders Dehn

Skive IK har nogle livsvigtige kampe foran sig, men når de er afviklet, er det slut for Thomas Dalgaard. Den tidligere Superliga-topscorer stopper karrieren i en alder af 37 år, skriver Skive på sin hjemmeside.

Det lignede allerede en fodboldpension, da Dalgaard i 2018 forlod Skive IK og trappede ned. Først hos Silkeborg KFUM i Danmarksserien og senere hos VSK Aarhus i 2. division. I efteråret 2020 vendte han så tilbage til Skive; primært for andetholdet men fik også to indhop for førsteholdet i 1. division.

Forud for forårssæsonen endte han så alligevel med at stille op for 1. divisionsmandskabet, for hvem han har spillet ti kampe og scoret to mål i denne sæson.

- Thomas har været en vigtig brik i at få vendt den pointmæssigt dårlige start på sæsonen, og generelt har Thomas været en vigtig figur i Skive IK gennem de seneste 20 år. Med 96 scoringer i 1. division og 34 scoringer i Superligaen har Thomas sat sit tydelige præg på dansk fodbold og i særdeleshed på Skive IK’s historie, skriver klubben.

- Vi takker Thomas for alle minderne og ikke mindst alle målene for os og ønsker Thomas alt det bedste fremover.

Thomas Dalgaard blev i 2013/14-sæsonen topscorer i Superligaen, selv om hans hold, Viborg FF, rykkede ned. Sæsonen forinden blev han topscorer i 1. division.

Han nåede også at repræsentere Randers FC, hvor han fik øgenavnet Lazyboy, Manisaspor i Tyrkiet, Heerenveen i Holland, OB, SønderjyskE og Vendsyssel FF.

Inden Dalgaard takker helt af, skal han forsøge at hjælpe Skive IK til overlevelse i 1. division. Holdet har bare ét point op til Kolding IF på den rigtige side af nedrykningsstregen, og der resterer tre spillerunder.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020