• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Mads Bye Marboe

Utilfredshed med Esbjerg-træner: Fyr fjolset

Foto: Getty Images

Sponsor i Esbjerg fB vil have fyret cheftræner Peter Hyballa.

Af Mads Bye Marboe

Efter historier om fysiske afstraffelser og mobning af flere spillere, vil Frank Leed fra PhotoCare, der er sponsor i Esbjerg fB, have Peter Hyballa fyret. Det siger han til jv.dk.

Frank Leed bakkede ellers op, da et salg af klubben til de nye amerikanske ejere kom på tale.

- Det var efter min mening det rigtige at gøre på det tidspunkt, så der kom nogle økonomiske muskler at spille med. Men de metoder og den stil, som træneren benytter sig af, de kolliderer totalt med de gode intentioner.

- Bakker klubben op om de metoder, så mister man spillere, publikum, sponsorer og hele den folkelige opbakningen fra byen, så fyr det fjols og kom videre, siger han.

Som det ser ud lige nu, er der omvendt stadig tiltro til ledelsen i klubben hos flere af storsponsorerne. 

- Vi har en kontrakt, der løber sæsonen ud med EfB, og den kontrakt opfylder vi. Der er ingen tvivl om, at der er nogen, der har problemer med den nye stil. Spørgsmålet er så, om det er stilen, der skal ændres. Der vil altid være nogle spillere, der er utilfredse, og det er ofte de ophidsede udtalelser, der når medierne. Der masser af tid til at få tingene på plads og forhåbentlig glæde sig over gode resultater.

- Vi har fuld tillid til, at ledelsen i EfB finder de rette løsninger. Jeg vil ikke kommentere eller forholde mig til de historier, der har været fremme fra anonyme kilder, siger John Andersen, administrerende direktør ved Claus Sørensen Gruppen, der er hovedsponsor i klubben, til jv.dk.

Også Granly Gruppen bakker op om ledelsen, mens Blue Water ikke har ønsket at udtale sig. jv.dk er derudover ikke lykkedes med at få en kommentar fra Willemoes Holding og Viking.