1. division

Vejle er millimeter fra Superligaen efter sejr over Vendsyssel

Meget skal gå galt, hvis ikke Vejle Boldklub skal spille i Superligaen i næste sæson. Fredag vandt man 2-0 over Vendsyssel.

Mens 3F Superligaen torsdag aften fandt sin mester, kunne NordicBet Ligaen også finde sin vinder fredag.

Alt efter hvordan aftens kampe udspillede sig, kunne Vejle nemlig spille sig op i den bedste række - og man gjorde sit for, at det skulle blive en realitet.

Allerede fire minutter inde i opgøret fik Lucas Jensen en stor mulighed for Vejle, men kantspilleren fik afsluttet i maven på Vendsyssel-keeper Mads Sylvan Jensen. Heller ikke Kjartan Finnbogason kunne passere målmanden få minutter efter trods en god mulighed.

Efterhånden som første halvleg skred frem, begyndte Vendsyssel at komme bedre med i opgøret, men det var stadig Vejle, der skabte de største chancer.

I det 36. minut havde Finnbogason eksempelvis et forsøg på overliggeren, mens Jacob Schoop headede på stolpen ikke mange minutter senere.

Forløsningen kom derimod syv minutter inde i anden halvleg, hvor Sergiy Gryn fik snittet bolden videre på et hjørnespark, inden finske Juhani Ojala kunne sende den det sidste stykke over stregen.

2-0 blev det også efter 75 minutter, og denne gang var det purunge Wahid Faghir, som stod for scoringen efter knap så godt målmandsspil af Sylvan Jensen.

Vendsyssel formåede ikke at svare igen i kampens sidste periode, hvorfor Vejle vinder opgøret og blot skal vente på resultatet af opgøret mellem Fremad Amager og Viborg FF fredag aften for at finde ud af, om man kan kalde sig Superliga-hold anno 2020/21.

Potentielt kan man også selv afgøre sagerne mod HB Køge på onsdag.