• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

FC Midtjylland regner med at købe spillere før nyt Europa-forsøg

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Selvom han forventer et stille transfervindue og regner med at holde sammen på truppen, pønser FC Midtjylland-direktør Claus Steinlein og kollegerne på at hente spillere, når transfervinduet åbner.

Af Troels Bager Thøgersen

Opkøbere, sportsdirektører, talentspejdere og agenter taler og skriver på kryds og tværs af Europa i disse uger, og nogle af de navne, der dukker op, er navne på FC Midtjylland-spillere.

Midtbanespilleren Frank Onyeka er blevet et varmt emne med sit gode blik for spillet, speed, en vis målfarlighed og stor arbejdsradius, der allerede nu skriver ham ind som et af de bedste midtbane-ankre i FC Midtjyllands 21-årige historie.

Også Evander Ferreira er et konkret navn i diskussionerne, som Tipsbladet med sikkerhed ved optræder på en liste over mulige forstærkninger omkring det kommende portugisiske mesterhold FC Porto, og i en prisklasse lavere finder man navne som Awer Mabil, Joel Andersson og Erik Sviatchenko.

Tror ikke på salg
FC Midtjyllands direktør Claus Steinlein har ligesom sin sportsdirektør-kollega Svend Graversen og resten af ledelsen intet imod, at udenlandske klubber kigger interesseret på FCM's bedste spillere.

Men Steinlein tvivler på, at han og kollegerne i Ikast/Herning og ovre i London omkring klubejer Matthew Benham og dennes folk kan overtales til at sælge spillere fra idealopstillingen denne sommer, og slet ikke før klubben kender sin europæiske skæbne med Champions League-kvalifikationskampe ventende forude i slut-august og, forhåbentlig set med FCM-briller, i de sidste runder til september.

Læs også:FCK-emne om interesse: Tænker ikke på det

- Transfermarkedet er ikke rigtig åbnet i forhold til, at der kommer penge i cirkulation. Der er ikke for alvor aftalt nogle større, nye handler, til når markedet åbner i de fleste ligaer omkring 1. august. Det kan nå at ændre sig, men indtil videre er der stille, siger Claus Steinlein til Tipsbladet og forklarer:

- Den stilhed er også medvirkende til, at jeg tror, vi stiller med den samme trup, når vi skal forsøge at spille i et europæisk gruppespil i kvalifikationskampene i august og september. Vi vil gerne holde sammen på truppen, og det hjælper også, at der vil være kort tid til januar-vinduet, når vores transfervindue lukker til oktober. Der er mulighed for at holde på spillerne og forklare dem, at der altså ikke er ret længe til, at transfervinduet er åbent igen.

FC Midtjylland vil selv købe
Mens Claus Steinlein altså efter bedste evne forsøger at smække transfervinduet i, eller i hvert fald sætte det fast i haspen, så der er styr på gennemtrækket, har han og kollegerne flere mulige køb i kikkerten.

FCM-bossen er ikke meget for at dele, hvilke positioner eller type spillere, man arbejder på at hente.

Men i en klubverden præget af corona-nedlukningen og den fortsatte usikkerhed omkring økonomi, sponsorer, tilskuere og transfermarkedet, fornemmer Claus Steinlein, at man kan gøre lave handler med dygtige spillere.

Læs også:Vejle-midt lavede hattrick: Har problemer med lysken

- Vi er ikke de typer, der går af vejen for et godt tilbud, og dem er der faktisk en hel del af for tiden. Så lad os se, om ikke det er muligt, at vi henter en forstærkning eller to. Jeg vil understrege, at vi har en god trup, som vi tror meget på, og som vi gerne vil holde sammen på til Europa-kampene. Så jeg forventer, at det bliver et stille marked, og så må vi vente og se, hvad der kommer til at ske, siger Claus Steinlein.

FC Midtjylland bliver dansk mester for tredje gang på seks sæsoner, hvis Brian Priske udvalgte torsdag aften får point hjemme mod FC København, der har tabt klubbens to foregående kampe i ligaen til AGF og i Parken til FCM for ni dage siden.

Bliver FC Midtjylland dansk mester, træder holdet ind i anden kvalifikationsrunde i Champions League, hvor man 25. eller 26. august spiller én kamp i stedet for de normale kampe ude og hjemme. Det afgøres ved lodtrækning, om man spiller ude eller hjemme.

Samme procedure gælder for tredje kvalifikationsrunde den 15.-16. september, mens den afgørende playoffrunde som vanligt spilles over to kampe, der ligger 22.-23. september og 29.-30. september.

FC Midtjylland har været i et europæisk gruppespil en enkelt gang, i efteråret 2015, hvor man slog Southampton i kvalifikationen og siden kæmpede sig videre til 1/16-finalerne, hvor man hjemme slog Manchester United 2-1 og så tabte 1-5 på Old Trafford i Marcus Rashfords debutkamp.

Læs også:FC Midtjylland venter med mesterskabsfest: Kun spontan fejring

Læs også:FC Midtjylland øger tilskuerantallet til guldbrag mod FC København

Læs også:Superliga powerranking: FCM og AGF topper – Lyngby vakler